Vettelu pole, katastrofa Alonsa

Foto: EPA Mark Webber, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton Foto: EPA Sebastian Vettel Foto: EPA Fernando Alonso Foto: EPA sebastian vettel Foto: EPA Lewis Hamilton Nico Rosberg Foto: EPA Fernando Alonso Foto: EPA Michael Schumacher Foto: EPA sebastian vettel
Na kvalifikacijah za VN ZDA je najhitrejši čas postavil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Sebastian Vettel (Red Bull). Nemec je bil najhitrejši že na vseh treh prostih treningih, njegov edini konkurent za naslov prvaka, Fernando Alonso, pa je dosegel šele osmi čas.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA fernando alonso Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah predzadnje dirke svetovnega prvenstva formule 1 in bo nedeljsko VN ZDA v Austinu začel s prvega startnega mesta. Kot drugi bo začel Britanec Lewis Hamilton (McLaren), kot tretji pa Vettlov moštveni kolega, Avstralec Mark Webber.

Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki lahko edini še prepreči skupno zmagoslavje Vettlu, ta si je še šestič v sezoni privozil "pole position" in bil najhitrejši na vseh prostih treningih, je bil v tokratnih kvalifikacijah šele osmi.

Vettel ima v skupnem seštevku deset točk pred Alonsom in si lahko v Teksasu zagotovi naslov prvaka, če osvoji vsaj 15 točk več od Španca.

VN ZDA, Austin, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:35,657
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,109
3. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,517
4. Kimi Räikkönen (Lotus Renault) +1,137
5. Michael Schumacher (Mercedes) +1,280
6. Felipe Massa (Ferrari) +1,484
7. Nico Hülkenberg (Force India Mercedes) +1,643
8. Fernando Alonso (Ferrari) +1,663
9. Romain Grosjean (Lotus Renault)* +1,051
10. Pastor Maldonado (Williams Renault) +2,185

* - zaradi menjave menjalnika bo startal pet mest nižje
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.