Šport > Moto športi
11 ogledov

Vettelu pole, katastrofa Alonsa

sebastian vettel
1/8
EPA
Na kvalifikacijah za VN ZDA je najhitrejši čas postavil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Sebastian Vettel (Red Bull). Nemec je bil najhitrejši že na vseh treh prostih treningih, njegov edini konkurent za naslov prvaka, Fernando Alonso, pa je dosegel šele osmi čas.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah predzadnje dirke svetovnega prvenstva formule 1 in bo nedeljsko VN ZDA v Austinu začel s prvega startnega mesta. Kot drugi bo začel Britanec Lewis Hamilton (McLaren), kot tretji pa Vettlov moštveni kolega, Avstralec Mark Webber.

Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki lahko edini še prepreči skupno zmagoslavje Vettlu, ta si je še šestič v sezoni privozil "pole position" in bil najhitrejši na vseh prostih treningih, je bil v tokratnih kvalifikacijah šele osmi.

Vettel ima v skupnem seštevku deset točk pred Alonsom in si lahko v Teksasu zagotovi naslov prvaka, če osvoji vsaj 15 točk več od Španca.

VN ZDA, Austin, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:35,657
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,109
3. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,517
4. Kimi Räikkönen (Lotus Renault) +1,137
5. Michael Schumacher (Mercedes) +1,280
6. Felipe Massa (Ferrari) +1,484
7. Nico Hülkenberg (Force India Mercedes) +1,643
8. Fernando Alonso (Ferrari) +1,663
9. Romain Grosjean (Lotus Renault)* +1,051
10. Pastor Maldonado (Williams Renault) +2,185

* - zaradi menjave menjalnika bo startal pet mest nižje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.