Šport > Moto športi
9 ogledov

Alonso prepričan v uspeh Ferrarija

fernando alonso sebastian vettel EPA
Španski dirkač Fernando Alonso (Ferrari) ima dve dirki pred koncem sezone formule 1 deset točk zaostanka za vodilnim Sebastianom Vettelom (Red Bull). Nemec je bil najhitrejši na obeh prostih treningih pred dirko za VN ZDA, Alonso pa zato ni zaskrbljen.

Boj za naslov svetovnega prvaka v sezoni 2012 se počasi približuje vrhuncu. Dirkači se mudijo v Teksasu, kjer so v petek že opravilil z obema prostima treningoma. Najhitrejši je bil aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull), ki ima tudi v letošnji sezoni najboljše možnost, da še tretjič postane zmagovalec najelitnejšega dirkačega tekmovanja.

Njegov edini konkurent v boju za naslov je Fernando Alonso (Ferrari), ki se je v petek dvakrat zavihtel na tretje mesto. Španca pa forma Red Bulla pred začetkom sobotnih kvalifikacij ne skrbi preveč. ''Dva Red Bulla na prvem in drugem mestu po koncu prostega treninga - tako je bilo na zadnjih štirih, petih dirkah. Presenečenja ni, saj sta najhitrejša. Imata najhitrejši avto. Prva sta na treningu, prva na kvalifikacijah in če gre vse po načrtu, še prva na dirki,'' je povedal Alonso, ki je v letošnji sezoni že večkrat namignil, da Ferrari pravo formo pokaže šele na dirki.

fernando alonso sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
''Med dirko ne gre vedno vse po načrtih. V nedeljo bomo izkoristili naše priložnosti. Borili se bomo do zadnjega kroga. Zavedamo se njihove moči, kar poudarjamo vsako dirko posebej: hitrost dirkalnika. Naša prednost je v enotni ekipi in lažji vodljivosti dirkalnika. Najbolj pomembno je, da v zadnjih dveh dirkah dosežemo enajst točk več, kot oni. Prepričani smo, da nam lahko uspe,'' je dodal dvakratni svetovni prvak, ki je zadovoljen z izboljšavami, katere je v zadnjih tednih predstavil Ferrari.

''Če bomo na kvalifikacijah višje od sedmega mesta, bomo osvojili več točk kot Vettel,'' je zaključil Alonso. Španec je kvalifikacije za VN Abu Dabija končal na sedmem mestu, nato pa se na dirki prebil do druge stopničke. Vettel je v Združenih Arabskih Emiratih zasedel tretje mesto, čeprav je zaradi kazni dirko začel z začelja startne vrste.

Vettel tudi v tretje

Sebastian Vettel (Red Bull), je dobil tudi tretji prosti trening na novi progi v teksaškem Austinu. Na drugem mestu je končal Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), tretji je bil Venezuelec Pastor Maldonado (Williams). Edini Vettlov tekmec za naslov svetovnega prvaka, Španec Fernando Alonso (Ferrari), je zadnji prosti trening pred današnjimi kvalifikacijami končal na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.