"Villas-Boas se je bal duha Mourinha"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Villas-Boas se je bal duha Joséja Mourinha. Imel je kompleks," pravi predsednik Porta. Zato naj bi Andre Villas-Boas odšel v Chelsea. Medtem so v baskovskem Bilbau številni navijači Athletica z ovacijami pozdravili novega trenerja Marcela Bielso.
Oglej si celoten članek

Osvojil je portugalsko ligo in to brez poraza, dvignil je pokal za zmagovalca Evropske lige, a vseeno zapustil Porto. Trener Andre Villas-Boas. Podpisal je za Chelsea. Zakaj se je odločil tako? Predsednik Porta Pinto da Costa ima prav posebno razlago – kompleks Mourinha. "Villas-Boas se je bal duha Joséja Mourinha. Imel je kompleks. Vedno je mislil na Mourinha. Mourinho je s Portom osvojil pokal Uefa in Ligo prvakov. Villas-Boas ni želel ostati, saj se je bal, da njemu ne bi uspelo osvojiti obojega."

Še več: bal se je tudi soočenja z Barcelono na evropskem superpokalu. "V nekem pogovoru sem ga vprašal, ali se boji, da nam bo Barcelona dala tri ali štiri gole. Odgovoril mi je: 'Če dobimo tri ali štiri gole in mi še ne uspe v Ligi prvakov, me ne bo nihče več želel'. No, jaz se spomnim, da je Mourinhu Barcelona dala pet golov, pa je vseeno ostal najboljši trener na svetu." Villas-Boas je bil pomočnik Mourinha pri Portu, Chelseaju in Interju, nakar je leta 2009 začel delati kot glavni trener.

El Loca pozdravili z ovacijami

Marcelo Bielsa je na igrišču Lezama vodil prvi trening. Na klopi svojega novega kluba Athletic Bilbaa je zamenjal Joaquina Caparrosa. Bielsa, ki se ga je v nogometni javnosti prijel vzdevek El Loco (Norec), je sprejel trenersko mesto v Bilbau, potem ko je zavrnil ponudbo Interja. 55-letni Argentinec je bil imenovan za novega trenerja, takoj ko je na klubskih predsedniških volitvah Jose Urrutio premagal dosedanjega predsednika Fernanda Macaua.

Foto: EPA marcelo bielsa athletic bilbao Bielsa je nazadnje vodil Čile, bil pa je tudi selektor Argentine. V španski La ligi je že delal, in sicer leta 1998, ko se je na klopi Espanyola obdržal le šest tednov. Athletic Bilbao je prejšnjo sezono v španskem prvenstvu zasedel šesto mesto in si zagotovil mesto v evropski ligi. Nogometno moštvo iz Bilbaa sicer velja za kalilnico domačih, baskovskih nogometašev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.