Viole pol leta ne bodo videle Hrvaške

Foto: Žurnal24 Maribor navijaci - sad - main
V soboto je hrvaška policija ustavila avtobus v katerem je bilo 46 članov Viol opremljenih z raznimi nevarnimi predmeti. Preiskovalni sodnik jim je izrekel polletno prepoved vstopa na Hrvaško.
Oglej si celoten članek
Navijači mariborskih nogometašev, ki jih je v soboto pred prijateljsko tekmo z zagrebškim Dinamom priprla zagrebška policija, šest mesecev ne bodo smeli na Hrvaško. Ker so kršili hrvaški zakon, jim je preiskovalni sodnik izrekel denarno kazen ter šestmesečno prepoved vstopa na Hrvaško, je danes sporočil načelnik Sektorja policije Mihael Varga.

Policija je avtobus, s katerim so navijači (Viole) potovali na sobotno tekmo, zaustavila pri cestninski postaji v Zaprešiću, pri pregledu vozila pa je našla lesene palice, 'bengalke', signalne rakete in alkoholne pijače. Policisti so navijače, med katerimi je bilo sedem mladoletnikov, zaslišala že v soboto, ker pa so kršili hrvaški zakon, so jih odpeljali še na "pogovor" k preiskovalnemu sodniku, ki je izrekel denarno kazen in polletno prepoved vstopa na Hrvaško. Načelnik Sektorja policije Mihael Varga je pojasnil, da ne gre za prave nogometne navijače, temveč za skupino, ki je imela namen povzročati nerede.

Zagrebška policija, ki doslej še ni zabeležila primera, da bi bil v avtobusu z navijači vsak potnik "oborožen" s pripomočki, primernimi za napade, je presenečena nad dejstvom, da je tako oboroženi skupini uspelo prestopiti schengensko mejo in policijsko kontrolo, ki ji je domnevno izjavila, da gre na izlet v Kumrovec.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.