Šport > Nogomet
3 ogledov

Viole pol leta ne bodo videle Hrvaške

Maribor navijaci - sad - main Žurnal24 main
V soboto je hrvaška policija ustavila avtobus v katerem je bilo 46 članov Viol opremljenih z raznimi nevarnimi predmeti. Preiskovalni sodnik jim je izrekel polletno prepoved vstopa na Hrvaško.
Navijači mariborskih nogometašev, ki jih je v soboto pred prijateljsko tekmo z zagrebškim Dinamom priprla zagrebška policija, šest mesecev ne bodo smeli na Hrvaško. Ker so kršili hrvaški zakon, jim je preiskovalni sodnik izrekel denarno kazen ter šestmesečno prepoved vstopa na Hrvaško, je danes sporočil načelnik Sektorja policije Mihael Varga.

Policija je avtobus, s katerim so navijači (Viole) potovali na sobotno tekmo, zaustavila pri cestninski postaji v Zaprešiću, pri pregledu vozila pa je našla lesene palice, 'bengalke', signalne rakete in alkoholne pijače. Policisti so navijače, med katerimi je bilo sedem mladoletnikov, zaslišala že v soboto, ker pa so kršili hrvaški zakon, so jih odpeljali še na "pogovor" k preiskovalnemu sodniku, ki je izrekel denarno kazen in polletno prepoved vstopa na Hrvaško. Načelnik Sektorja policije Mihael Varga je pojasnil, da ne gre za prave nogometne navijače, temveč za skupino, ki je imela namen povzročati nerede.

Zagrebška policija, ki doslej še ni zabeležila primera, da bi bil v avtobusu z navijači vsak potnik "oborožen" s pripomočki, primernimi za napade, je presenečena nad dejstvom, da je tako oboroženi skupini uspelo prestopiti schengensko mejo in policijsko kontrolo, ki ji je domnevno izjavila, da gre na izlet v Kumrovec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.