Viole s spornim videom pred derbijem

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Navijaška skupina Maribora je pred sobotnim večnim derbijem objavila odlično zmontiran posnetek, ki vsebuje nekaj spornih izsekov.
Oglej si celoten članek

V soboto se bo v Stožicah odvil zadnji večni derbi v letošnji sezoni, ki bo po vsej verjetnosti odločal o tem, kdo bo letošnji prvak Slovenije. Lovorika bi se lahko letos po več kot dveh desetletjih, v katerih je večinoma dominiral Maribor, preselila v Ljubljano. 

Vedno močno prisoten navijaški naboj pred derbijem je tokrat dobil dodaten impulz zaradi omenjene tekmovalne situacije, v preteklih tednih pa so oba tabora pretresali notranji konflikti in kadrovske čistke.

Olimpija je trenerja Marka Nikolića zamenjala zaradi rasističnih opazk, medtem ko se je nemir v taboru Štajercev začel z obiskom Viol na enem od treningov, nadaljeval z "afero Agim Ibraimi", nove razsežnosti pa dosegel s slačenjem igralcev po tekmi s Koprom v Ljudskem vrtu. Viole so na medijsko gonjo, ki se je sprožila proti njim, pred dnevi odgovorile s sporočilom za javnost.

Kot pogosto pred večnim derbijem, je gostujoča navijaška skupina (tokrat so v tej vlogi Štajerci) pred odhodom h tekmecem objavila video, s katerim simpatizerje njihovega kluba poziva na srečanje.

Pesem iz čitalniške dobe

Viole so objavile dveminutni posnetek, v katerem je moč videti prizore navijačev, nogometašev, mesta Maribor, utrinke iz tovarne TAM, besede športnega direktorja Zlatka Zahovića o navijačih, pa tudi (v treh kratkih sekvencah) prihod Adolfa Hitlerja v štajersko prestolnico.

Vse skupaj je pospremljeno s citati pesnitve Mar i Bor, ki jo je na proslavi v počastitev obletnice prve mariborske čitalnice zapel Čitalniški pevski zbor leta 1862. Leto prej jo je napisal dr. Lovro Toman, poslanec v dunajskem državnem zboru. Pesem govori o narodnem prebujenju, Toman pa je bil znan rodoljub v čitalniški dobi.

Posnetek je odlično zmontiran, prizore posnetkov prihoda Adolfa Hitlerja pa težko umestimo v kontekst spota. Ob ogledu posnetka si lahko sami ustvarite svoje mnenje.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • MK
    13:30 5. Maj 2016.

    Vse pohvale violam, da nas opominjajo na zgodovino, da ponovno obujajo lepe slovenske pesmi in velike Slovence.<br /><br />Dokler je …

  • 13:20 5. Maj 2016.

    mogoče pa ne bilo slabo.

  • 12:38 5. Maj 2016.

    Eh novinarček spet iščeš "dlako v jajcu" ja res se pojavi Hitler ampak v kakem kontekstu. Včasih ste ratali kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.