Visoka zmaga Cedevite Olimpije

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 3. kroga lige Aba premagali Split s 94:66 (19:19, 42:38, 81:52).
Oglej si celoten članek

Cedevita Olimpija se je po prisilnem karantenskem premoru dobro vrnila v tekmovalni ritem že sredi tedna v evropskem pokalu, tokrat pa je strla odpor novincev v regionalnem tekmovanju. Ti so bili konkurenčni le do polovice tekme, potem pa so domači prestavili v šesto  prestavo in se odpeljali do zanesljive zmage.

V zaradi koronskih ukrepov prazni dvorani Tivoli začetek tekme ni pokazal, kako se bo razvila v drugi polovici. Ekipi sta bili v prvi četrtini izenačeni, tudi v drugem delu so gostje še dohajali zmaje, ki so si ob odmoru priborili štiri točke prednosti.

Potem pa se je gostom ustavilo, domačim pa je igra stekla. Začeli so zadevati iz vseh položajev, s trojkami ob pravem času načenjali samozavest Splitčanov, ki niso vedeli, od kod jim preti večja nevarnost. V tem delu igre so v le nekaj minutah Ljubljančani vodili že s 55:40, potem pa tretjo četrtino dobili z 39:14 in že takrat dokončno odločili zmagovalca.

EuroCup Cedeviti Olimpiji se obeta pomilostitev EuroCup Zmaji po koncu karantene bruhali ogenj

V zadnjem delu se domači niso več pretirano naprezali, so pa brez težav vzdrževali visoko prednost. V predzadnji minuti so za hip prišli na +30, nato pa dvoboj končali s 94:66.

Pri Ljubljančanih so se med strelce vpisali vsi igralci, ki so stopili na parket, najbolj razpoloženi pa so bili Jarrod Jones z 19, Kendrick Perry s 16, Rion Brown s 15 in Jaka Blažič s 14 točkami.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Jarrod Jones

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani 25. oktobra v gosteh igrali proti Partizanu, še prej jih 22. oktobra čaka zastala tekma 2. kroga proti Kopru Primorski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.