Vlašićeva v solzah brez rekorda

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić je na domačem mitingu v Splitu poskušala zrušiti svetovni rekord Šteke Kostadinove (209 cm), a ji ni uspelo. Gledalci so ji z huronskim navijanjem izvabili solze sreče.
Oglej si celoten članek

Najboljša hrvaška atletinja Blanka Vlašić je na atletskem celinskem pokalu IAAF v Splitu pred domačimi navijači slavila pričakovano zmago v skoku v višino z 205 cm, kar je njen najboljši izid sezone ter nov rekord tega tekmovanja. Vlašićeva je na Poljudu napadla tudi svetovni rekord - z 209 cm ga je leta 1087 vpisala bolgarska atletinja Štefka Kostadinova. Mlada Hrvatica je poskušala na 210 cm, a kljub izjemnemu vzdušju na domovanju splitskega Hajduka, je Vlašićeva trikrat podrla letvico. Kljub temu so jo gledalci pospremili s huronskim navdušenjem in hrvaška atletinja ni mogla zadržati solz sreče. Vlašićeva, svetovna in evropska prvakinja v tej disciplini, je z 205 cm obenem izenačila najboljši izid sezone na svetu, ki ga je na ameriškem prvenstvu v Des Moinesu 26. junija dosegla Američanka Chaunte Howard-Lowe.

Svetovni prvak v skoku s palico na prostem in v dvorani Avstralec Steven Hooker je v Splitu dosegel izid sezone. Hooker je po izjemni borbi s Francozom Renaudom Lavilleniejem na Poljudu preskočil 5,95 metra. Že prvi dan tekmovanja pa je izid sezone uspel Kazahstanki Olgi Ribakovi v troskoku (15,25 m). Hookerju je tako pred več kot 25.000 gledalci uspel najboljši skok sezone, saj je bil za centimeter višji od Lavilleniejevih 5,94 m iz Valencie. "Hvala Renaudu, ker mi je pomagal doseči najboljši izid sezone. Zahvala pa gre tudi gledalcem, saj so na stadionu pripravili odlično vzdušje," je po zmagi dejal Hooker in dodal: "Prvič v karieri bom sezono končal z najboljšim izidom na svetu, kar mi veliko pomeni." Sicer je tekmovanje v skoku s palico s tribune spremljal tudi največji skakalec s palico vseh časov, Ukrajinec Sergej Bubka, ki ima s 6,14 metra še vedno "v lasti" svetovni rekord.

Na 200 m je pričakovano zmago slavil Američan Walace Spearmon, ki je tekel pod 20 sekundami (19,95). Med atletinjami je v isti disciplini zmagala Rusinja Aleksandra Fedoriva (22,86).

Skupno zmago je slavila Evropa (418 točk) pred združeno ekipo obeh Amerik (404,5) in Afriko (285).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.