Šport
52 ogledov

Vlašićeva v solzah brez rekorda

1/6
Žurnal24 main
Hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić je na domačem mitingu v Splitu poskušala zrušiti svetovni rekord Šteke Kostadinove (209 cm), a ji ni uspelo. Gledalci so ji z huronskim navijanjem izvabili solze sreče.

Najboljša hrvaška atletinja Blanka Vlašić je na atletskem celinskem pokalu IAAF v Splitu pred domačimi navijači slavila pričakovano zmago v skoku v višino z 205 cm, kar je njen najboljši izid sezone ter nov rekord tega tekmovanja. Vlašićeva je na Poljudu napadla tudi svetovni rekord - z 209 cm ga je leta 1087 vpisala bolgarska atletinja Štefka Kostadinova. Mlada Hrvatica je poskušala na 210 cm, a kljub izjemnemu vzdušju na domovanju splitskega Hajduka, je Vlašićeva trikrat podrla letvico. Kljub temu so jo gledalci pospremili s huronskim navdušenjem in hrvaška atletinja ni mogla zadržati solz sreče. Vlašićeva, svetovna in evropska prvakinja v tej disciplini, je z 205 cm obenem izenačila najboljši izid sezone na svetu, ki ga je na ameriškem prvenstvu v Des Moinesu 26. junija dosegla Američanka Chaunte Howard-Lowe.

Svetovni prvak v skoku s palico na prostem in v dvorani Avstralec Steven Hooker je v Splitu dosegel izid sezone. Hooker je po izjemni borbi s Francozom Renaudom Lavilleniejem na Poljudu preskočil 5,95 metra. Že prvi dan tekmovanja pa je izid sezone uspel Kazahstanki Olgi Ribakovi v troskoku (15,25 m). Hookerju je tako pred več kot 25.000 gledalci uspel najboljši skok sezone, saj je bil za centimeter višji od Lavilleniejevih 5,94 m iz Valencie. "Hvala Renaudu, ker mi je pomagal doseči najboljši izid sezone. Zahvala pa gre tudi gledalcem, saj so na stadionu pripravili odlično vzdušje," je po zmagi dejal Hooker in dodal: "Prvič v karieri bom sezono končal z najboljšim izidom na svetu, kar mi veliko pomeni." Sicer je tekmovanje v skoku s palico s tribune spremljal tudi največji skakalec s palico vseh časov, Ukrajinec Sergej Bubka, ki ima s 6,14 metra še vedno "v lasti" svetovni rekord.

Na 200 m je pričakovano zmago slavil Američan Walace Spearmon, ki je tekel pod 20 sekundami (19,95). Med atletinjami je v isti disciplini zmagala Rusinja Aleksandra Fedoriva (22,86).

Skupno zmago je slavila Evropa (418 točk) pred združeno ekipo obeh Amerik (404,5) in Afriko (285).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.