Vodilni dirkač sezone najhitrejši tudi v kvalifikacijah Spielberga

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bagnaii kvalifikacije v Spielbergu.
Oglej si celoten članek

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) si je zagotovil najboljši startni položaj pred dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu.

Aktualni svetovni prvak, ki je vpisal 16. najboljši startni položaj v karieri, petega na desetih letošnjih dirkah, bo startal pred Špancem Maverickom Vinalesom (Aprilia) in Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM). Drugo vrsto bodo zasedli Avstralec Jack Miller (KTM), Španec Alex Marquez (Ducati-Gresini) in Italijan Luca Marini (Ducati-VR46).

Bagnaia, ki je na vrhu seštevka svetovnega prvenstva pred Špancem Jorgejem Martinom (Ducati-Pramac), ta je bil v kvalifikacijah šele 12., bo imel priložnost, da svojo prednost še poveča. Danes popoldne bo na sporedu sprinterska dirka.

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), trenutno tretji v razvrstitvi prvenstva, ki je v petek med kvalifikacijskim treningom postavil nov rekord kroga na dirkališču Red Bull Ringu, bo začel šele s sedmega mesta.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.