Šport > Moto športi
87 ogledov

Vodilni dirkač sezone najhitrejši tudi v kvalifikacijah Spielberga

Francesco Bagnaia Profimedia
Bagnaii kvalifikacije v Spielbergu.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) si je zagotovil najboljši startni položaj pred dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu.

Aktualni svetovni prvak, ki je vpisal 16. najboljši startni položaj v karieri, petega na desetih letošnjih dirkah, bo startal pred Špancem Maverickom Vinalesom (Aprilia) in Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM). Drugo vrsto bodo zasedli Avstralec Jack Miller (KTM), Španec Alex Marquez (Ducati-Gresini) in Italijan Luca Marini (Ducati-VR46).

Bagnaia, ki je na vrhu seštevka svetovnega prvenstva pred Špancem Jorgejem Martinom (Ducati-Pramac), ta je bil v kvalifikacijah šele 12., bo imel priložnost, da svojo prednost še poveča. Danes popoldne bo na sporedu sprinterska dirka.

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), trenutno tretji v razvrstitvi prvenstva, ki je v petek med kvalifikacijskim treningom postavil nov rekord kroga na dirkališču Red Bull Ringu, bo začel šele s sedmega mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.