Šport > Moto športi
167 ogledov

Mlajši Marquez do premierne zmage v kraljevskem razredu

Alex Marquez Epa
Alexu Marquezu sprinterska dirka v Silverstonu.

Španec Alex Marquez (Ducati) je zmagovalec sprinterske preizkušnje kraljevskega razreda motoGP na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu. Drugi je bil Italijan Marco Bezzecchi (Ducati), tretji pa Španec Maverick Vinales (Aprilia).

Motociklistična karavana se je po malo manj kot poldrugem mesecu dolgem premoru ponovno zbrala na Otoku. V neprijaznih vremenskih razmerah se je na sprinterski preizkušnji letošnje devete dirke za točke svetovnega prvenstva najbolje znašel 27-letni mlajši brat veliko bolj znanega šestkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza.

Na mokrem cestišču skoraj šest kilometrov dolge steze je Alex Marquez vodstvo prevzel v drugem krogu, nato pa vodilnega položaja ni izpustil vse do konca deset krogov dolge preizkušnje.

Alex Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Bezzecchi, drugouvrščeni varovanec nekdanjega slovitega italijanskega dirkača Valentina Rossija, se mu je v sami končnici sprinterske dirke močno približal, a njegove zmage ni ogrozil, medtem ko je tretjeuvrščeni Vinales zaostal več kot tri sekunde.

Na današnji sprinterski preizkušnji so "polom" doživeli nekateri znani dirkači. Vodilni v skupni razvrstitvi in lanski kralj elitnega motociklističnega razreda, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), je zasedel 14. mesto, Marc Marquez (Honda) je bil 18., Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), svetovni prvak v letu 2021, pa je zasedel skromno 21. mesto.

V nedeljo dirkače čaka še klasična dirka, ki se bo začela ob 14. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:50 05.avgust 2023.

    Mater milo, koga zanima MotoGP..Kakšen šport neki, če je vse odvisno od kvalitete in nastavitve motorjev, gum...Kakšen je inteligenca tekmovalcev pa, lahko spremljamo v njihovih izjavah..PoPtv je prav obsedem z njimi. Kmalu bo komercialno bolj pomemben od nogometa..Akrapovič bo moral ...prikaži več preusmeriti izdelavo izpušnih cevi v Kinder jajčka. Ubogi G.Kržišnik pa je izgubil dober posel in se alkoholizira kar, doma..

Sorodne novice