Šport > Moto športi
6923 ogledov

Grozljiva poškodba zvezdnika razreda MotoGP (video)

Alex Rins Youtube
Španec Rins si je v Mugellu zlomil nogo.

Španski motociklist Alex Rins si je zlomil desno nogo na sobotni sprinterski tekmi na veliki nagradi Italije v Mugellu, je sporočila njegova ekipa LCR Honda. Sedemindvajsetletnik je padel v četrtem krogu in so ga prepeljali v bolnišnico Careggi v Firencah, kjer so ugotovili zloma golenice in mečnice.

"Čaka ga operacija na univerzitetni kliniki Careggi, kjer mu bodo zdravniki vstavili zunanjo oporo in zmanjšali oteklino. Ko bo stanje stabilno, bo odšel na zaključno operacijo v Španijo," je po padcu prek Twitterja sporočila njegova ekipa.

Rins, ki je v tej sezoni zmagal na VN Amerik ter je deseti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva motoGP, se je medtem že oglasil iz bolnišnice ter sporočil, da je ena izmed operacij že uspešno za njim.

"Prva operacija opravljena. Hvala vam za vaša sporočila. Delali bomo še bolj trdo, kot kdajkoli, da sem čim hitreje vrnemo," je sporočil iz bolniške postelje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.