Šport > Moto športi
11366 ogledov

Trije dnevi, pet padcev Marqueza: "Čestitam mu za to, kar počne"

Print Screen
Španec Marc Marquez je po petih padcih v treh dneh odpovedal nastop na VN Nemčije na dirkališču Sachsenring.

Kaotičen konec tedna Marca Marqueza (Honda) v Nemčiji se je po petih padcih končal z odpovedjo nastopa na nedeljski dirki.

Šestkratni svetovni prvak elitnega razreda je med jutranjim ogrevanjem utrpel zlom palca, s čimer je dokončno zapečatil svojo usodo.

Pred nedeljsko nesrečo je bil Marquez udeležen v trčenje z Johannom Zarcom (Ducati) na petkovem prostem treningu, trikrat pa se je na tleh znašel v sobotnih kvalifikacijah.

Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Španski motociklist tudi po sedmih preizkušnjah letos še ni videl kockaste zastave na klasičnih nedeljskih dirkah. Doslej je zbral le tri nastope, štiri dirke pa je izpustil zaradi poškodbe.

Kljub vsemu si po mnenju Fabia Quartararoja (Yamaha) zasluži vse pohvale za vztrajnost in marljivost. "Vem, da mu je težko, kar je povsem razumljivo po tisti poškodbi iz leta 2020," je uvodoma povedal Francoz.

"Zame je on še vedno najboljši. Nimam mu česa očitati. Vedno je pripravljen dati 100 odstotkov. Kdo petkrat pade v želji, da bi se izboljšal in se približal vrhu?"

"Je eden psihološko najmočnejših dirkačev na startni vrsti. V nedeljo zjutraj si je zlomil prst, toda povsem razumem, zakaj gre na vse ali nič. Morda se bo slišalo nenavadno, toda čestitam mu za to, kar počne," je dodal.

Jorge Martín motoGP Šport Boj za naslov prvaka se zaostruje

Frustracije španskega dirkača so po besedah Quartararorja povsem razumljive, saj tudi njegovi Yamahi letos stvari ne gredo najbolje od rok. 

"Honda je hitrejša v zavojih, mi pa smo boljši v fazi zaviranja, zaradi česar se lajže izognemo nesrečam. Ampak ves čas moramo dirkati na meji. Tukaj v Nemčiji nisem mogel pokazati tega, kar zmorem. Že od začetka sezone imamo velike težave, zato povsem razumem Marca in mislim, da ga razumejo tudi drugi dirkači v paddocku," še meni svetovni prvak iz leta 2021.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 14:00 19.junij 2023.

    Karma je urba

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:23 19.junij 2023.

    Ta pa še našega Rogliča, v smoli na tekmah, premaga. Dokler je samo zlom prsta je vse ok!

  • sam1 13:16 19.junij 2023.

    Vse manj mi je jasno-najprej objavljeno,da si je zlomil mezinec,nato kazalec,sedaj že palec na desni roki......