Likvidacija: Vodja navijačev umorjen na bencinski postaji

Foto: Profimedia Ljubomir Marković
V srbskem glavnem mestu je pod streli padel vodja navijačev Partizana.
Oglej si celoten članek

V petek zvečer je bil v beograjskem naselju Šumice ustreljen 37-letni moški. Po poročanju srbski medijev gre za kickbokserja in vodjo navijačev Partizana Ljubomira Markoviću - Kića.

V streljanju je bilo izstreljenih osem metkov, žrtev pa je bila usmrčena z dvema metkoma v glavo. Pri njem so prav tako našli orožje, preiskava policije pa je v polnem teku. 

Po do zdaj zbranih informacijah je Marković poskušal pobegniti na bencinsko postajo, a je pri tem padel, morilec pa ga je dohitel in ga ustrelil v glavo. Po pisanju Blica so strele slišali mladeniči v bližnjem baru, nekateri pa so zatrdili, da je mimo z veliko brzino vozil črni BMW.

Marković je bil vodja skupine Alkatraz, najbolj znane frakcije Grobarjev. V preteklosti je bil že obsojen na 30 let zapora zaradi umora Francoza Bricea Tatona, šlo je za navijača Toulousa, ki je bil umorjen v Beogradu leta 2007. Markoviću je bila kazen zmanjšana, v tem letu pa je tako zapustil zapor v Mitrovici. Po povratku na svobodo se je znova pridružil somišljenikom na južni tribuni stadiona JNA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:26 2. November 2019.

    Metak je po slovensko naboj, zadele pa so ga krogle.

  • 19:45 2. November 2019.

    Koliko metaka je dobil?

  • 17:47 2. November 2019.

    golazen je dobila svoje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.