Vogrinec: "Nekoč držali skupaj kot družina"

Foto: Janez Kuhar
Foto: Janez Kuhar
Pokal Vitranc. Tone Vogrinec pred Kranjsko Goro o slovenski smučariji.
Oglej si celoten članek

Tone Vogrinec, zaslužna avtoriteta slovenskega alpskega smučanja, pogreša več tovarištva in pristnih odnosov v ekipah. "Za kako pomembno se je tovarištvo pokazalo pri skakalcih, pravkar pa se to dogaja tudi pri biatloncih. Obe ekipi sta majhni, a držita skupaj. Janez Marič je jokal od sreče, ko je Jakov Fak osvojil naslov svetovnega prvaka. To je prijateljstvo, to je druženje. Takšnih stvari manjka v alpskem smučanju. Nekoč smo bili takšna klapa, držali smo skupaj kot družina. V zdajšnji dobi je to bistveno težje kot pred leti. Preveč je individualizma, zato takšnega vzdušja ni več," je prepričan Vogrinec, ki pa se zaveda, da so časi drugačni.

Na pomoč kolegom

"Danes si pri alpskem smučanju težko predstavljam, da bi tekmovalec po končani vožnji odšel nazaj na start in na kakršenkoli način pomagal kolegu, ki še čaka na startu. Včasih so drugi tekmovalcu, ki ga je čakal nastop, še gladili progo," je z novim osupljivim dokazom tovarištva postregel Tona, ki je prepričan, da "individualizem, v skrajni fazi odcepitev iz ekipe, nosi po eni strani prednosti za posameznika, za skupino pa to gotovo ni dobro".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:13 9. Marec 2012.

    Jaz pa KG ne bom nikoli pozabil, ne pokala Vitranc ampak Zlate Lisice , ki je bila zaradi pomanjkanja le …

  • zic
    20:18 9. Marec 2012.

    ja, valda, da smo držali skupaj kot družina, samo takrat ljudje še niso vedli kako se krade na vse pretege, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.