Šport
62 ogledov

Vogrinec: "Nekoč držali skupaj kot družina"

Vogrinec Srečnik Janez Kuhar
Pokal Vitranc. Tone Vogrinec pred Kranjsko Goro o slovenski smučariji.

Tone Vogrinec, zaslužna avtoriteta slovenskega alpskega smučanja, pogreša več tovarištva in pristnih odnosov v ekipah. "Za kako pomembno se je tovarištvo pokazalo pri skakalcih, pravkar pa se to dogaja tudi pri biatloncih. Obe ekipi sta majhni, a držita skupaj. Janez Marič je jokal od sreče, ko je Jakov Fak osvojil naslov svetovnega prvaka. To je prijateljstvo, to je druženje. Takšnih stvari manjka v alpskem smučanju. Nekoč smo bili takšna klapa, držali smo skupaj kot družina. V zdajšnji dobi je to bistveno težje kot pred leti. Preveč je individualizma, zato takšnega vzdušja ni več," je prepričan Vogrinec, ki pa se zaveda, da so časi drugačni.

Na pomoč kolegom

"Danes si pri alpskem smučanju težko predstavljam, da bi tekmovalec po končani vožnji odšel nazaj na start in na kakršenkoli način pomagal kolegu, ki še čaka na startu. Včasih so drugi tekmovalcu, ki ga je čakal nastop, še gladili progo," je z novim osupljivim dokazom tovarištva postregel Tona, ki je prepričan, da "individualizem, v skrajni fazi odcepitev iz ekipe, nosi po eni strani prednosti za posameznika, za skupino pa to gotovo ni dobro".

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:13 09.marec 2012.

    Jaz pa KG ne bom nikoli pozabil, ne pokala Vitranc ampak Zlate Lisice , ki je bila zaradi pomanjkanja le tega v MB prestavljena v KG. MATEJA SVET , takrat še mladinka je bila predvoznik. Tekmo smo gledali s prijatelji. ...prikaži več Mateja se je spustila , na ekranu ni bilo časa , kajti bila je predvoznik in ko sem zagledal in začutil ta njen balet med koli , prva 3 vratca nisem dojel, pri šestih so mi začele oči ven padat , na pol proge sem že tulil kot blesav in tako do cilja. Prijatelji so me začeli gledati misleč , da sem šiznu. Mateja v cilju, jaz pa norim od veselja in ko nisem mogel drugače razložiti , sem jih pozdravil rekoč, da sem jaz videl zmagovalca in me ostali ne zanimajo, ter zapustil kafič. Šele potem , ko je Mateja skoraj že nehala smučati, sem zvedel , da so ji takrat merili čas, vendar ne za javnost in da je kot predtekmovalka i mladinka na tej tekmi ugnala vso svetovno elito. Naj dodam , da enostavno čutim in tudi vem ko vidim , kako kdo hitro in tekoče vozi .

  • zic 20:18 09.marec 2012.

    ja, valda, da smo držali skupaj kot družina, samo takrat ljudje še niso vedli kako se krade na vse pretege, zdaj se je pa to pogruntalo in je konec te družine, ki je skupaj držala...prou cukr dol teče od osladnosti!?