Šport
22 ogledov

Pokala Vitranc pomlad ne more ogroziti

navijači Kranjska Gora zlata lisica Žurnal24 main
V Kranjski Gori potekajo intenzivne priprave za letošnji, že 51. Pokal Vitranc. Organizatorjem ne more do živega niti toplo vreme.

Snežni inšpektor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Raimund Berger je pregledal tekmovalno progo in po ogledu brez omahovanja prižgal zeleno luč tekmama za svetovni pokal alpskih smučarjev.

Kranjska Gora bo tako letos gostila že 51. izvedbo tekmovanja za Pokal Vitranc, ki ga oglašujejo kot vrhunec zime. Proga, na kateri bo potekalo tekmovanje v veleslalomu in slalomu, je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega, kar omogoča brezhibno pripravo in izvedbo tekmovanja, je bil na današnji novinarski konferenci v Ljubljani brez skrbi generalni sekretar izvršnega organizacijskega komiteja Srečko Medven. Po njegovem mnenju visoke temperature, ki so v teh dneh zajele Slovenijo, ne bodo imele velikega vpliva na kakovost tekmovalne proge, zato večjih zapletov ne pričakujejo. Proga je bila v grobem sicer pripravljena že konec januarja, ko so v Podkorenu gostili odpovedani ženski tekmi iz Maribora. Zlata lisica je bila tako odlična generalka za Pokal Vitranc.

Kljub zaostrenim gospodarskim razmeram je organizatorjem uspelo zagotoviti proračun v višini skoraj 1,3 milijona evrov. Skupni nagradni sklad – nagrajeni bodo uvrščeni tekmovalci od prvega do 30. mesta – za obe tekmi znaša 176 tisoč evrov, zmaga na vsaki od tekem pa bo zmagovalcu prinesla 27.383 evrov.

Na vsaki od tekem bo imelo možnost za Slovenijo tekmovati po šest tekmovalcev. Nacionalno kvoto nameravajo v slovenskem taboru v celoti zapolniti za veleslalom in slalom. Na Pokalu Vitranc bo zanesljivo nastopil najboljši slovenski slalomist Mitja Valenčič, ki bo skušal ubraniti ali izboljšati lansko šesto mesto na slalomu v Kranjski Gori. Predvidoma bo nastopil tudi edini slovenski veleslalomist s točkami v svetovnem pokalu Janez Jazbec, na okvirnem seznamu so še Matic Skube, Žan Kranjec, Martin Čater, Boštjan Kline, Patrik Jazbec, Miha Kürner in Klemen Kosi. Dokončni seznam slovenske reprezentance za domači tekmi bo znan v začetku prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.