Vojna za Costo: Brazilci mu hočejo odvzeti potni list

Foto: EPA
Foto: EPA
Napovedano "vojno" za Diega Costo je Brazilska nogometna zveza (CBF) začela s pozivi po odvzemu državljanstva napadalcu madridskega Atlética.
Oglej si celoten članek

Dnevnik O Globo poroča, da je Brazilska nogometna zveza (CBF) po odločitvi Diega Coste, ki je v torek z uradnim pismom potrdil, da je izbral špansko reprezentanco, slednjega obtožila, da je bila njegova odločitev "finančna", CBF pa naj bi začel postopek za odvzem brazilskega državljanstva v skladu z 12. členom brazilske ustave.

"Ni nikakršnega dvoma, da so Diega Costa premamili. Prek noči so Španci pritiskali nanj. Jasno je, da je razlog za njegov izbor finančne narave. Predsednik zveze mi je dovolil, da na ministrstvu za pravosodje zahtevamo odvzem državljanstva," je za O Globo dejal vodja pravne službe CBF Carlos Eugenio Lopes.

"Od zdaj naprej persona non grata"

"Predsednik mi je tudi rekel, da se Diego Costa ni mogel pridružiti družini (selektorja Luiza Felipeja) Scolarija, da bo okužil družino. Vprašal me je, na kakšen način bi lahko preprečili, da bi igral za Španijo. Od zdaj naprej je Diego Costa persona non grata v reprezentanci, dobrodošlice pa naj mu zaradi teh dogodkov ne izkažejo niti igralci." 

Selektor Španije Vicente del Bosque odločitve napadalca še ni komentiral, je pa novinarjem ob današnjem gostovanju v Bruslju priznal, da gre za "dobro novico".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.