Šport > Nogomet
39 ogledov

Vojna za Costo: Brazilci mu hočejo odvzeti potni list

Diego Costa Filipe Luis Austria Dunaj Atletico Madrid Liga prvakov EPA
Napovedano "vojno" za Diega Costo je Brazilska nogometna zveza (CBF) začela s pozivi po odvzemu državljanstva napadalcu madridskega Atlética.

Dnevnik O Globo poroča, da je Brazilska nogometna zveza (CBF) po odločitvi Diega Coste, ki je v torek z uradnim pismom potrdil, da je izbral špansko reprezentanco, slednjega obtožila, da je bila njegova odločitev "finančna", CBF pa naj bi začel postopek za odvzem brazilskega državljanstva v skladu z 12. členom brazilske ustave.

"Ni nikakršnega dvoma, da so Diega Costa premamili. Prek noči so Španci pritiskali nanj. Jasno je, da je razlog za njegov izbor finančne narave. Predsednik zveze mi je dovolil, da na ministrstvu za pravosodje zahtevamo odvzem državljanstva," je za O Globo dejal vodja pravne službe CBF Carlos Eugenio Lopes.

"Od zdaj naprej persona non grata"

"Predsednik mi je tudi rekel, da se Diego Costa ni mogel pridružiti družini (selektorja Luiza Felipeja) Scolarija, da bo okužil družino. Vprašal me je, na kakšen način bi lahko preprečili, da bi igral za Španijo. Od zdaj naprej je Diego Costa persona non grata v reprezentanci, dobrodošlice pa naj mu zaradi teh dogodkov ne izkažejo niti igralci." 

Selektor Španije Vicente del Bosque odločitve napadalca še ni komentiral, je pa novinarjem ob današnjem gostovanju v Bruslju priznal, da gre za "dobro novico".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.