Volkovi močnejši od Krke

Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Krka je doživela drugi poraz v ligi ABA. Pred domačimi gledalci je morala priznati premoč Ciboni, ki je zmagala z 80:70.
Oglej si celoten članek

Zagrebčani, sicer aktualni prvaki lige, so na tekmi v Novem mestu vodili od prve do zadnje minute, tako da Krka ni imela pravih možnosti, da bi v domači dvorani Leona Štuklja nadaljevala niz zmag. Sredi tretje četrtine je sicer prišla le na točko zaostanka, toda ob slabi igri tako v napadu kot obrambi ni bila sposobna narediti preobrata.

Novomeščani so že v prvi četrtini zaostali z dvomestnim številom točk, v drugi se je premoč Cibone nadaljevala in le v tretji četrtini je Krka prikazala igro, ki je zadovoljila zvesto publiko. A zgolj nekaj minut dobre predstave je bilo premalo za motivirane goste, ki so se predstavili z novo okrepitvijo, makedonskim reprezentantom Vlatkom Ilievskim. Ta je prav v tretji četrtini dosegel nekaj odločilnih košev, ki so goste oddaljili na varno razdaljo.

Pri Krki je odpovedal predvsem glavni tvorec dosedanjih uspehov, ameriški organizator igre Malcolm Armstead. Tekmo je končal z 11 točkami ob metu 1:8 za dve točki in 1:7 za tri. Največ točk sta pri domačih dosegla Chris Booker (17) in Jasmin Hukić (15).

Lestvica:
1. Crvena zvezda  14 točk
2. Budućnost 13
3. Krka 12
4. Union Olimpija 11
5. Mega Vizura 11
6. Cedevita 10 (-1)
7. Szolnoki Olaj 10
8. Partizan 10
9. Cibona 10
10. Zadar 9
11. MZT Skopje 9
12. Igokea 8 (-1)
13. Levski Sofija 7 (-1)
14. Metalac 7 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.