Šport
23 ogledov

Volkovi močnejši od Krke

Nebojša Joksimović KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Krka je doživela drugi poraz v ligi ABA. Pred domačimi gledalci je morala priznati premoč Ciboni, ki je zmagala z 80:70.

Zagrebčani, sicer aktualni prvaki lige, so na tekmi v Novem mestu vodili od prve do zadnje minute, tako da Krka ni imela pravih možnosti, da bi v domači dvorani Leona Štuklja nadaljevala niz zmag. Sredi tretje četrtine je sicer prišla le na točko zaostanka, toda ob slabi igri tako v napadu kot obrambi ni bila sposobna narediti preobrata.

Novomeščani so že v prvi četrtini zaostali z dvomestnim številom točk, v drugi se je premoč Cibone nadaljevala in le v tretji četrtini je Krka prikazala igro, ki je zadovoljila zvesto publiko. A zgolj nekaj minut dobre predstave je bilo premalo za motivirane goste, ki so se predstavili z novo okrepitvijo, makedonskim reprezentantom Vlatkom Ilievskim. Ta je prav v tretji četrtini dosegel nekaj odločilnih košev, ki so goste oddaljili na varno razdaljo.

Pri Krki je odpovedal predvsem glavni tvorec dosedanjih uspehov, ameriški organizator igre Malcolm Armstead. Tekmo je končal z 11 točkami ob metu 1:8 za dve točki in 1:7 za tri. Največ točk sta pri domačih dosegla Chris Booker (17) in Jasmin Hukić (15).

Lestvica:
1. Crvena zvezda  14 točk
2. Budućnost 13
3. Krka 12
4. Union Olimpija 11
5. Mega Vizura 11
6. Cedevita 10 (-1)
7. Szolnoki Olaj 10
8. Partizan 10
9. Cibona 10
10. Zadar 9
11. MZT Skopje 9
12. Igokea 8 (-1)
13. Levski Sofija 7 (-1)
14. Metalac 7 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.