Vonnova korak bližje Stenmarku

Foto: epa
Foto: epa
Smučarke so se merile na superveleslalomu v Val d'Iseru.
Oglej si celoten članek

Lindsey Vonn je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Val d'Iseru. Američanka je izkoristila ugodne razmere, startala je s številko 6, ter vpisala najhitrejši čas (1:04,86). Vonnova je zmagala prvič v novi sezoni, kar so tudi njene prve stopničke po 15. marcu in letošnjem Aspnu. Druga je bila Italijanka Sofia Goggia (+0,31), tretja pa Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,39). Za slednjo so to prve stopničke v svetovnem pokalu.

Ameriška šampionka je še izboljšala rekord po številu zmag v svetovnem pokalu v ženski konkurenci. Vsega skupaj ima že 78 zmag. Na vrhu lestvice je še vedno Šved Ingemar Stenmark, ki je absolutni rekorder in najuspešnejši tekmovalec v svetovnem pokalu vseh časov s 86 zmagami.

V Val d'Iseru niso bile idealne razmere, saj je snežilo, proga pa ni bila enako utrjena. "Zelo sem zadovoljna, da sem sploh končala tekmo v cilju, s čimer sem dobila znova nazaj vero vase in je dobro za mojo samozavest. To je bila vsekakor moja najboljša vožnja v tej sezoni," je bila v prvih odzivih vesela 33-letna Američanka, ki je pred Val d'Iserom nazadnje zmagala na specialnem superveleslalomu 24. januarja lani v Cortini d'Ampezzo.

Vonn "Komentarji so me prizadeli"

Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je dobila prvi superveleslalom v Lake Louisu, je odstopila, a je še vedno ohranila vodstvo v seštevku discipline. V skupnem seštevku vodi Američanka Mikaela Shiffrin, ki je Val d'Isere izpustila.

V Val d'Iseru, kjer je Ilka Štuhec lani osvojila zmagi na smuku in v alpski kombinaciji, tokrat ni niti ene slovenske predstavnice. Štuhčeva okreva po poškodbi in operaciji kolenskih vezi ter se bo v karavano vrnila v naslednji sezoni. Maruša Ferk, ki je nastopila v hitrih disciplinah na tekmah severnoameriške turneje, pa se je skupaj s trenerskim štabom odločila, da se bo posvetila treningu tehničnih disciplin in bo Val d'Isere izpustila.

V Val d'Iseru sta na sporedu dva superveleslaloma, saj je nedeljski smuk odpadel, ker zaradi slabega vremena niso mogli izpeljati uradnega treninga smuka ter preizkusa smukaške proge.

Val d'Isere, superveleslalom (Ž):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 1:04,86
2. Sofia Goggia (Ita) +0,31
3. Ragnhild Mowinckel (Nor) +0,39
4. Nicole Schmidhofer (Avt) +0,67
5. Joana Hählen (Švi) +0,70
6. Johanna Schnarf (Ita) +0,82
7. Viktoria Rebensburg (Nem) +0,88
8. Laurenne Ross (ZDA) +0,97
9. Lara Gut (Švi) +1,00
10. Michelle Gisin (Švi) +1,07
...

Superveleslalom skupno (3):

1. Tina Weirather (Lie) 160 točk
2. Jasmine Flury (Švi) 149
3. Nicole Schmidhofer (Avt) 130
4. Michelle Gisin (Švi) 124
5. Johanna Schnarf (Ita) 116
...
44. Maruša Ferk (Slo) 2
...

Skupni vrstni red SP (9/38):

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 521 točk
2. Viktoria Rebensburg (Nem) 412
3. Tina Weirather (Lie) 294
4. Michelle Gisin (Švi) 258
5. Petra Vlhova (Slk) 221
...
36. Tina Robnik (Slo) 44
40. Ana Bucik (Slo) 43
53. Ana Drev (Slo) 32
64. Maruša Ferk (Slo) 25
86. Meta Hrovat (Slo) 7
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.