Šport > Zimski športi
394 ogledov

"Komentarji so me prizadeli"

lindsey vonn Epa
Lindsey Vonn je prizadeta nad odzivom rojakov.

Ameriška šampionka Lindsey Vonn, rekorderka med alpskimi smučarkami po številu zmag v svetovnem pokalu, si je v zadnjih dneh nakopala srd številnih konservativnih Američanov, ko je izjavila, da na prihajajočih olimpijskih igrah v Južni Koreji ne bo zastopala predsednika Donalda Trumpa.

Triintridesetletna alpska smučarka, nosilka štirih velikih kristalnih globusov, je na Instagramu izlila svoja čustva, potem ko je na spletnih medijih lahko prebrala številne negativne komentarje ameriških domoljubov, Trumpovih podpornikov, ki so s 77 zmagami v svetovnem pokalu največji alpski smučarki vseh časov zaželeli tudi smrt.

"Moram priznati, da so me prizadeli nekateri komentarji na intervju za CNN. Vse skupaj mi je odprlo oči, kako razdeljeni smo kot nacija. Res je boleče prebrati komentarje, v katerih ti ljudje želijo, da bi si zlomila tilnik, ali da me bo Bog kaznoval, ker sem proti Trumpu," je na Instagramu zapisala Vonnova, ki je edini olimpijski kolajni osvojila na igrah v Vancouvru s smukaškim zlatom in superveleslalomskim bronom. Olimpijske igre v Sočiju je izpustila zaradi poškodbe.

Lindsey Vonn Grd padec Šport Po padcu Vonnove tišina na progi

Srd volivcev ameriškega predsednika Trumpa si je Vonnova nakopala, ko je pred tem v intervjuju za ameriško televizijo podala svoje mnenje, da želi na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu zastopati Američane in ne predsednika.

"Zelo resno jemljem olimpijske igre, kaj pomenijo in kaj predstavljajo, kaj pomeni, da na otvoritveni slovesnosti hodiš pod ameriško zastavo. Želim si na najboljši možni način predstavljati našo državo. In mislim, da trenutno v naši vladi ni veliko ljudi, ki bi to počeli," je dejala Vonnova, ki je na neposredno vprašanje kategorično zavrnila možnost, da bi se po igrah odzvala morebitnemu vabilu olimpijski odpravi na sprejem v Belo hišo.

Z izjavami je dvignila veliko prahu, kar jo je presenetilo. V zadnjem odzivu je pojasnila, da je zaskrbljena, kako gledajo na ZDA po svetu: "Sem ponosna Američanka in želim si, da bi naša država še naprej predstavljala simbol upanja, sočutja, sprejemanja in svetovne enotnosti. Žal sem med zadnjimi potovanji po svetu prišla do spoznanja, da ljudje po svetu Združenih držav ne dojemajo več na takšen način."

lindsey vonn Besni odzivi Šport Američani: "Lindsey Vonn je sramota!"

Predsednik Trump se je letos zapletel v spor tudi z ostalimi ameriškimi športniki, predvsem s tistimi, ki so v znak protesta proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi Američani pokleknili med himno in tistimi, ki so zavrnili povabilo v Belo hišo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.