Šport > Zimski športi
2957 ogledov

Vonn: Ne morete me ustaviti

Lindsey Vonn
Proga v Lake Louisu končala še ene olimpijske sanje.

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn je na smuku v Lake Louisu doživela grd padec, a jo je odnesla brez vidnejših posledic. "No, to pa je bolelo. Imela sem lepo prednost, a je nato ujelo mojo notranjo smučko. To je pač smučanje. Jutri me bo vse bolelo, a bom danes počivala in če se ne bo večje spremembe, bom jutri nastopila. Ne morete me ustaviti! Čestitke uvrščenim na stopničke," se je po padcu na twitterju oglasila Američanka in pomirila svoje navijače.

Manj srečno pa se je padec v Lake Louisu končal za kanadsko smučarko Marie-Michele Gagnon. Ta je padla na treningu, zaradi poškodbe pa že končala sezono. To pomeni, da bo zmagovalka dveh tekem svetovnega pokala manjkala tudi na zimskih olimpijskih igrah 2018 v Pyeongchangu, so sporočili iz kanadske smučarske zveze.

Lindsey Vonn Grd padec Šport Po padcu Vonnove tišina na progi

Gagnonova si je pri padcu izpahnila ramo, strgala križne vezi desnega kolena in ima rane po levi roki. "Po dolgem posvetu s tekmovalko in njeno kirurško ekipo smo se odločili za rekonstrukcijo dveh poškodb. To pomeni, da se bo lahko Gagnonova še vrnila na bele strmine in se dobro pripravila na naslednjo sezono," je sporočila zdravnica Katie MacGregor.

Osemindvajsetletna smučarka ima dve zmagi na tekmah svetovnega pokala, obe v superkombinaciji. Na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju je slalomsko tekmo končala na devetem mestu.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 14:37 02.december 2017.

    Sporzorska sredstva se morajo odslužiti. Dokler sponzoriranka še lahko stoji na nogah in tekmuje, ni opravičila.

  • Avatar mike1968
    mike1968 13:38 02.december 2017.

    Po navadi te ustavi ograja.......