Šport > Zimski športi
19194 ogledov

Američani: "Lindsey Vonn je sramota!"

lindsey vonn
Zvezdnica belega cirkusa Lindsey Vonn je razjezila dobršen del ameriške javnosti.

Ameriška šampionka Lindsey Vonn je zadnja v seriji prepoznavnih športnih obrazov, ki so se javno opredelili za nasprotnike aktualnega predsednika Donalda Trumpa in njegove administracije.

"Upam, da bom na olimpijskih igrah v Pjeongčangu zastopala ameriško ljudstvo, ne pa predsednika," je za CNN povedala zmagovalka 77 tekem za svetovni pokal.

Vonnova se zaradi poškodbe kolena ni mogla udeležiti olimpijskih iger v Sočiju (2014), zato ima na prihajajočih igrah v Pjeongčangu (2018) zelo visoke ambicije. Američanka ima v svoji zbirki dve olimpijski odličji, v Vancouvru (2010) je bil zlata v smuku in bronasta v superveleslalomu.

"Olimpijske igre jemljem zelo resno. Njihov pomen in vse, kar predstavljajo. Rada bi dobro zastopala svojo državo. Mislim, da v trenutni vladi ni veliko ljudi, ki bi to počeli," je prepričana Vonnova. 

Povabilo v Belo hišo bo zavrnila. "Nedvomno. Mislim, da povabijo vse ameriške športnike. Ne, ne bom se udeležila," je obljubila.

Lindsey Vonn | Avtor: Profimedia Profimedia

Vonnova je s prepletanjem politike in profesionalnega športa razjezila velik del ameriške javnosti, ki zdaj poziva k bojkotu njenih pokroviteljev. Marsikdo je namreč mnenja, da takšne izjave na račun državnega političnega vrha niso primerne.

"Očitno Lindsey Vonn ne želi zastopati Donalda Trumpa na OI. Če boš tako otročja glede aktualnega predsednika, ostani doma. Nam je vseeno," je zapisal uporabnik Cody Jammer.

"Žal mi je, ampak Lindsey Vonn ne bi smela na olimpijske igre. Grozno, da tako blati našega predsednika. To ni ameriško, zgolj bahanje liberalne snežinke po vzoru NFL igralcev," pa je zapisala Nina J. Tomasieski.

"Prosim, ne zastopaj Združenih držav Amerike, ker te ne bomo podpirali," se je glasil še eden od zapisov. "Super. Nekdo drug bo zasedel tvojo mesto, saj nisi edinstvena," pa je zapisal Eric Moore.

"Lindsey Vonn je užalila predsednika države, ki ji omogoča služenje denarja z igranjem na snegu," meni uporabnica Jen. "Lindsey Vonn je še ena liberalka, ki nasprotuje Ameriki," še očitajo smučarski zvezdnici. 

lindsey vonn St. Moritz Šport Presenetljiv razplet, poškodba Vonnove, padec Gutove

Komentarjev 6
Sorodne novice