Šport > Zimski športi
315 ogledov

Slovenki nista dobili priložnosti za napad

maruša ferk Epa Maruša Ferk
Prireditelji tekme v St. Moritzu so zaradi slabega vremena odpovedali superveleslalomski del kombinacije.

Gosta megla je preprečila izvedbo prve ženske kombinacije v olimpijski sezoni 2017/2018. Dekleta bi se morala ob 10. uri pomeriti v superveleslalomu, ob 13. pa v slalomu.

Prireditelji so zaradi neugodnih vremenskih razmer najprej izpeljali slalom, ki ga je dobila Mikaela Shiffin pred Wendy Holdener (+0,39), Michelle Gisin (+1,21), Petro Vlhovo (+1,29) in Ramono Siebenhofer (+1,30). 

Nastopile so tri Slovenke. Najbolje se odrezala Ana Bucik na devetem mestu (+1,56), tik za njo se je uvrstila Maruša Ferk (+1,60). Tina Robnik ni prišla do cilja. Superveleslalomski del so sprva prestavili na 13.55, nato pa zaradi slabe vidljivosti odpovedali.

Dve Slovenki med prvih deset (slalom)

Na startu so bile tri slovenske predstavnice. Pred nastopom prve slovenske smučarke je vodstvo prevzela Mikaela Shiffrin, ki je kljub napaki v zgornjem delu, kjer je bila vidljivost precej slabša kot spodaj, ugnala Wendy Holdener.

Z megleno progo se je nato spoprijela Maruša Ferk in si do prvega merjenja časa privozila 28, do drugega pa 90 stotink zaostanka. Do cilja je zaostanek za vodilno Američanko narasel na 1,60 sekunde, tako da je Ferkova prehitela le eno tekmovalko. Po nastopu prve jakostne skupine je bila uvrščena na osmo mesto

Lindsey Vonn, ki se redko udeležuje slalomskih preizkušenj, si je v samo pol minute nabrala več kot dve sekundi zaostanka za rojakinjo, v cilju pa je rivalki ločilo zajetnih 3,33 sekunde.

Nastopila je tudi 33-letna Američanka Julia Mancuso, ki se je na tekmovalne proge vrnila po 32 mesecih odsotnosti. Mancusovi je vijuganje med količki predstavljajo precejšnje preglavice, z zaostankom 7,99 sekunde je vpisala zadnje, 42. mesto kombinacijskega slaloma.

Petra Vlhova se je s številko 33 zavihtela na četrto mesto. Kmalu za njo se je na progo podala Ana Bucik. V zgornjem delu je bila dokaj hitra (+0,28), tudi ob drugem merjenju časa je zaostala le 62 stotink. Najslabše se je odrezala v spodnjem delu, kjer je izgubila slabo sekundo in za štiri stotinke premagala Ferkovo (+1,56). Bucikova je zasedla deveto mesto, Ferkova je bila deseta.

Tina Robnik je odstopila.

V skupnem seštevku vodi Mikaela Shiffrin (510 točk) pred Viktorio Rebensburg (336) in Tino Weirather (234). Najboljša Slovenka je Robnikova na 30. mestu (44).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice