Šport > Zimski športi
105 ogledov

Dve Slovenki pri točkah

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin je zmagovalka drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Killingtonu v Vermontu.

Američanka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša v obeh vožnjah, svojo prvo zmago v sezoni, 32. karierno, je slavila z veliko prednostjo 1,64 sekunde pred drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo. Točke sta osvojili obe slovenski finalistki.

Če je na uvodnem slalomu sezone v Leviju Američanka, branilka skupne zmage, aktualna svetovna in olimpijska prvakinja v disciplini ter nosilka malega globusa, morala priznati premoč Vlhovi, je tokrat bila razred zase v obeh vožnjah. Po odstopu Švicarke Wendy Holdener, ki je bila druga na prvi progi, je tretje mesto pripadlo Avstrijki Bernadette Schild (+2,67), ki je bila tretja tudi v prvi vožnji. Zelo dobro se je v finalu odrezala Vlhova, ki se je na drugo mesto zavihtela s petega izhodišča po prvi vožnji.

V finalni vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Killingtonu sta nastopili dve slovenski tekmovalki. Maruša Ferk se je v drugo vožnjo prebila z 21. časom prve vožnje, Ana Bucik je vpisala 24. čas. Bucikova je v finalu napredovala in je tekmo končala na 17. mestu (+4,53), Ferkova pa je točke vpisala z 22. mestom. V finale se nista prebili Meta Hrovat in Tina Robnik.

Shiffrinova je po štirih tekmah na vrhu skupne razvrstitve s 305 točkami, na drugem mestu je Vlhova (221), Nemka Viktoria Rebensburg, zmagovalka obeh uvodnih veleslalomov, ki na slalomu ni vozila, je tretja (200). V točkah je pet Slovenk, Tina Robnik (17.), Ana Bucik (20.), Ana Drev (27.), Maruša Ferk (36.) in Meta Hrovat (54.).

Karavana ostaja onstran Atlantika. Ob koncu naslednjega tedna bo kanadski Lake Louise v znamenju smuka in superveleslaloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice