Voznik s pištolo napadel kolesarja, ta pristal v bolnišnici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolumbijski kolesar Ivan Sosa je moral zaradi udarca v obraz poiskati zdravniško pomoč.
Oglej si celoten članek

Ivan Sosa, kolumbijski kolesar ekipe Movistarja, je na treningu v domovini doživel strašljiv dogodek. Po navedbah El Tiempa ga je napadel agresivni voznik vlačilca, ki je najprej s pištolo streljal v zrak, nato pa 25-letnega kolesarja prisilil, da se je ustavil in ga z orožjem udaril v obraz.

Njegova ekipa je potrdila, da je moral Sosa zaradi poškodbe brade poiskati zdravniško pomoč.

Foto: Profimedia Ivan Sosa Napadi na kolesarje so v zadnjih letih pogosti. Tako so v Kolumbiji leta 2018 med treningom oropali in poškodovali Oscarja Sevillo, zaradi zlomljene roke in reber se je moral zdraviti v bolnišnici. Sedem let prej je nekaj podobnega v Kostariki doživel Andrey Amador, tudi njega so resno poškodovali.

Takšni incidenti se dogajajo tudi v tradicionalnih kolesarskih državah. Leta 2020 so Belgijca Harma Vanhouckeja med treningom udarili v obraz, incident se je zgodil med zaporami zaradi epidemije novega koronavirusa, ko so bila nenujna potovanja prepovedana, profesionalnim kolesarjem pa je bilo vseeno dovoljeno trenirati na prostem. Več italijanskih kolesarjev so v istem obdobju verbalno napadli.

Decembra 2020 je Andrea Vendrameja med treningom v Venetu v Italiji udaril voznik, leta 2016 pa si je Belgijec Philippe Gilbert v pretepu s pijanim voznikom zlomil sredinec, poroča cyclingnews.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.