"Vprašajte sodnika, on je najkoristnejši igralec tekme"

Foto: Epa steph curry
Prvaki lige NBA nezadovoljni s sojenjem.
Oglej si celoten članek

Prvak severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors je po podaljšku s 130:131 izgubil na gostovanju pri Minnesota Timberwolves. Gostje so bili nezadovoljni s sojenjem, tudi z zadnjim dosojenim prekrškom Kevinu Durantu.

Prekršek Duranta je Karl-Anthonyja Townsa pol sekunde pred koncem poslal na črto za izvajanje prostih metov. Towns je prvi prosti met zadel, drugega pa zgrešil in tako zagotovil zmago svojega moštva.

Le nekaj sekund pred tem je Durant po prejeti podaji iz avta zadel met za tri točke, ko je sodnik zapiskal prekršek, a koš ni bil priznan, ker so sodniki dosodili, da je bil prekršek storjen pred metom. "Neverjetno. Ujameš žogo, želiš metati, nad tabo je storjen prekršek - v vsaki ligi je to koš in prosti met," je odločitev komentiral trener prvakov Steve Kerr, ki je bil prepričan, da bi akcija morala prinesti štiri točke.

Po tekmi Tako se je Dragić poveselil z navijači

"Razočaran sem, kako smo izgubili nadzor nad tekmo in razočaran sem nad sojenjem ob koncu tekme," je dejal Kerr in priznal, da so se njihove težave začele prej, ko so v tretji četrtini zapravili vodstvo 14 točk izpred polčasa, ko je bilo 68:54 za goste. V tretji četrtini so košarkarji Golden Stata zadeli le pet od dvajsetih metov in tudi oni so bili tisti, ki so na koncu izsilili podaljšek. Najboljši strelec gostov je bil s 37 točkami Stephen Curry, pri domačih jih je 24 dosegel Andrew Wiggins.

Prvi strelec tekme je na vprašanje, kaj je šlo narobe, odvrnil: "Morali boste vprašati MVP-ja tekme, sodnika Marka Koguta." Curry lahko zdaj pričakuje visoko denarno kazen lige.

Golden State na vrhu zahodne konference tako ostaja poravnan z Denver Nuggets, ki je v gosteh s 115:105 premagal Oklahomo City Thunder. Pri Denverju je bil najboljši strelec Jamal Murray, ki je v statistiko vpisal 27 točk, 23 jih je dodal Nikola Jokić. Pri Oklahomi pa je bil blizu trojnemu dvojčku Russell Westbrook, dosegel je 27 točk, devet podaj in devet skokov.

Utah Jazz je doma s 128:124 premagal Washington Wizards, za katere je Bradley Beal dosegel 34 točk, pri domačih pa je Donovan Mitchell dal 35 točk. Charlotte Hornets so v gosteh s 115:129 izgubili z Los Angeles Lakers, pri katerih je bil s 27 točkami najboljši strelec LeBron James.

Dončić prvič živčen Dragićev trener: Miami je glavno mesto Slovenije

Young v prvi četrtini do 18 točk

Portland Trail Blazers je prav tako v gosteh s 118:98 premagal Atlanto Hawks, pri katerih je bil s 26 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami najboljši posameznik Trae Young, glavni tekmec odličnega slovenskega košarkarja Luke Dončića za naslov novinec sezone. Young je že v prvi četrtini zbral 18 točk, nato pa se mu je ob boljši obrambi gostov povsem ustavilo. Mladi zvezdnik je forsiral met, na koncu proti košu vrgel kar 25 žog, met za tri točke pa je imel 1/8. Pri Portlandu pa je s 36 točkami blestel Damian Lillard.

V nedeljo bo Sport Klub1 ob 21.30 prenašal tekmo med ekipama Oklahoma City in Dallas Mavericks.

Do tesne zmage so pred domačimi gledalci prišli košarkarji Boston Celtics, ki so premagali Indiano Pacers s 114:112. Zmago je s polaganjem pol sekunde pred koncem zagotovil Kyrie Irving, ki je skupno dosegel 30 točk.

Luka Dončić Dončić: "Ti navijači si zaslužijo več"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.