Vrača se eden največjih vseh časov

Foto: Epa janne ahonen
V svetovni pokal se vrača nekdanji serijski osvajalec novoletne turneje.
Oglej si celoten članek

Finski smučarski skakalec Janne Ahonen, petkratni zmagovalec novoletne turneje, se vrača v karavano svetovnega pokala. Štiridesetletni Ahonen bo nastopil na poletih v Bad Mitterndorfu ta konec tedna, kjer bo edini Finec med nastopajočimi.

Ahonenovi reprezentančni kolegi Ville Larinto, Andreas Alamommo in Lauri Asikainen bodo v tem času nastopili na celinskem pokalu v Bischofshofnu. Ahonen je eden najuspešnejših smučarskih skakalcev vseh časov, v tej sezoni pa mu ne gre.

Doslej najboljši izid v tej olimpijski sezoni beleži iz Kuusama, kjer je bil 34. Udeležil se je treh tekem in ostal brez osvojene točke. Nazadnje je nastopil 10. decembra v Titisee-Neustadtu, kjer je bil 45.

Foto: EPA janne ahonen

Ahonen je v svoji karieri dobil 36 tekem za svetovni pokal, več od njega so jih zbrali le Gregor Schlierenzauer (53), Matti Nykänen (46) in Adam Malysz (39). Finski veteran ima 108 uvrstitev na zmagovalni oder in dva velika kristalna globusa (2004, 2005).

Nastopil je na 410 tekmah svetovnega pokala, njegov osebni rekord pa znaša 233,5 metra (Planica). Ahonen je edini skakalec, ki se lahko pohvali s petimi lovorikami na novoletni turneji (1999, 2003, 2005, 2006, 2008).

Foto: EPA Ahonen smučarski skoki Engelberg

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.