Vragi brez rogov, Manchester City je prvi

Foto: EPA kompany manchester united manchester city Foto: EPA kompany manchester united manchester city Foto: EPA kompany manchester united manchester city Foto: EPA manchester city manchester united Foto: EPA ferguson mancini manchester city manchester united Foto: EPA ferguson mancini manchester city manchester united Foto: EPA ferguson mancini manchester city manchester united Foto: EPA ferguson mancini manchester city manchester united Foto: Reuters ferguson mancini manchester united manchester city Foto: EPA rooney manchester united manchester city Foto: EPA mancini manchester united manchester city Foto: EPA rooney manchester city manchester united Foto: EPA giggs rooney manchester city manchester united Foto: EPA navijači manchester city manchester united
Manchester City je z golom Vincenta Kompanyja premagal sosednji Manchester United in zaradi boljše gol razlike dve koli pred koncem prvenstva zaseda vrh. Besedna bitka Alexa Fergusona in Roberta Mancinija.
Oglej si celoten članek

Zadetek z glavo Vincenta Kompanyja po podaji Davida Silve iz kota v sodniškem podaljšku prvega polčasa je na Etihadu odločil manchesterski derbi in Manchester City potisnil na vodilno mesto Premier League zaradi boljše gol razlike. Obe ekipi imata sicer 83 točk. City čakata še tekmi z Newcastlom in QPR, United pa s Swanseajem in Sunderlandom. Če bi sinje modrim uspelo, bi bil to njihov prvi naslov po letu 1968.

City je bil boljši tekmec, United pa nikakor ni zmogel ujeti ritma v napadu. Na vrata je sprožil le dva strela. Napetosti v zraku ni manjkalo. Po prekršku Nigela de Jonga nad Dannyjem Welbeckom pa sta se v kar oster besedni dvoboj spustila tudi Alex Ferguson in Roberto Mancini, vendar sta si po koncu tekme vendarle segla v roko.

Kompany: "Ni še konec"

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

"Daleč od tega, da bi bilo prvenstvo končano. To vemo. Ampak da smo navijačem podarili dve zmagi nad Unitedom v letošnji sezoni … Prvenstvo moramo zaključiti in upam, da bomo to pokazali v naslednjih dveh tekmah,“ je za Sky Sports dejal Cityjev junak Kompany. "Veseli nas zmaga, ampak proti Newcastlu nas čaka nova težka tekma. Zasluženo smo slavili, saj smo imeli nekaj priložnosti za drugi gol, United pa praktično nobene," je bil zadovoljen Mancini.

Ferguson je bil razumljivo razočaran: "Tekma je bila bojevita z ne veliko priložnostmi za gol. Razočaran sem, ker sploh nismo niti preizkusili Cityjevega vratarja. Podajali smo slabo … V določenih delih smo nadzorovali tekmo, a ne dovolj za kaj konkretnejšega.“

Premier League, 36. kolo:

Manchester City : Manchester United 1:0 (1:0)
Kompany (45 + 1)



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.