Šport > Nogomet
58 ogledov

Vragi brez rogov, Manchester City je prvi

chelsea manchester united de gea
1/14
Reuters
Manchester City je z golom Vincenta Kompanyja premagal sosednji Manchester United in zaradi boljše gol razlike dve koli pred koncem prvenstva zaseda vrh. Besedna bitka Alexa Fergusona in Roberta Mancinija.

Zadetek z glavo Vincenta Kompanyja po podaji Davida Silve iz kota v sodniškem podaljšku prvega polčasa je na Etihadu odločil manchesterski derbi in Manchester City potisnil na vodilno mesto Premier League zaradi boljše gol razlike. Obe ekipi imata sicer 83 točk. City čakata še tekmi z Newcastlom in QPR, United pa s Swanseajem in Sunderlandom. Če bi sinje modrim uspelo, bi bil to njihov prvi naslov po letu 1968.

City je bil boljši tekmec, United pa nikakor ni zmogel ujeti ritma v napadu. Na vrata je sprožil le dva strela. Napetosti v zraku ni manjkalo. Po prekršku Nigela de Jonga nad Dannyjem Welbeckom pa sta se v kar oster besedni dvoboj spustila tudi Alex Ferguson in Roberto Mancini, vendar sta si po koncu tekme vendarle segla v roko.

Kompany: "Ni še konec"

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

"Daleč od tega, da bi bilo prvenstvo končano. To vemo. Ampak da smo navijačem podarili dve zmagi nad Unitedom v letošnji sezoni … Prvenstvo moramo zaključiti in upam, da bomo to pokazali v naslednjih dveh tekmah,“ je za Sky Sports dejal Cityjev junak Kompany. "Veseli nas zmaga, ampak proti Newcastlu nas čaka nova težka tekma. Zasluženo smo slavili, saj smo imeli nekaj priložnosti za drugi gol, United pa praktično nobene," je bil zadovoljen Mancini.

Ferguson je bil razumljivo razočaran: "Tekma je bila bojevita z ne veliko priložnostmi za gol. Razočaran sem, ker sploh nismo niti preizkusili Cityjevega vratarja. Podajali smo slabo … V določenih delih smo nadzorovali tekmo, a ne dovolj za kaj konkretnejšega.“

Premier League, 36. kolo:

Manchester City : Manchester United 1:0 (1:0)
Kompany (45 + 1)



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.