Šport > Nogomet
27 ogledov

Torres je nazaj, City pa vodi

Robin van Persie
1/4
Reuters
Chelsea se je v nedeljo s hat-trickom Fernanda Torresa vsaj za nekaj časa prebil na peto mesto Premier League in na derbiju zahodnega Londona povozil Queens Park Rangers (6:1). Derbi Manchester Cityja in Uniteda je pripadel prvemu. Tako kot vodstvo na lestvici.

Fernando Torres je po golu Barceloni na povratni tekmi polfinala Lige prvakov zaključil svoj in Chelseajev sanjski teden s hat-trickom mestnim rivalom Queens Park Rangers, ki je bil le del pravega masakra na Stamford Bridgeu. Kapetan John Terry se je za neumno izključitev na Camp Nouu, zaradi katere bo izpustil finale v Münchnu, odkupil z zadetkom, tekma pa se je zaradi incidentnih dogodkov s prvega letošnjega obračuna začela brez tradicionalnega rokovanja.

Tekmo je poleg Terryja namreč začel tudi branilec QPR Anton Ferdinand, ki naj bi ga nekdanji angleški kapetan na prvi medsebojni tekmi rasistično ozmerjal, zaradi česar ga po koncu tekmovalne sezone čaka tudi sodni postopek. Chelsea je začel silovito in povedel že po minuti igre, ko je raketa Daniela Sturridgea z roba kazenskega prostora končala ob bližjni vratnici gosujočega gola.

Modri so do neverjetnih 4:0 prišli že po manj kot pol ure igre, ko je najprej Terry najvišje skakal po podaji iz kota, Torres pa je z dvema zadetkoma nadaljeval svoje prebujenje, potem ko je bil po multimilijonskem prihodu iz Liverpoola praviloma tarča posmeha. Španski napadalec je s tipičnim pobegom in strelom na daljšo vratnico zaključil svoj hat-trick v drugem polčasu, medtem ko je lastnik kluba Roman Abramovič navdušeno "dajal petke" navijačem na častni tribuni.

Chelsea je deset minut pred koncem vodil že s 6:0, ko je zadel še pozabljeni rezervist Florent Malouda, nekaj časti QPR pa je z golom rešil še naprej izjemno razpoloženi Djibril Cissé. Selektorju Španije Vicenteju del Bosqueju je Torres bržkone priskrbel glavobol pred izborom ekipe za Euro 2012, za katero poleg dalj časa poškodovanega Davida Ville konkurirajo tudi Roberto Soldado, Fernando Llorente, Adrián López ...

Wigan zmlel srake, remi Arsenala

Wigan je po Liverpoolu, Manchester Unitedu in Arsenalu na kolena spravil še Newcastle, ki sicer še naprej ostaja na četrtem mestu, ki po koncu sezone pelje v kvaifikacije za Ligo prvakov. A po porazu srak, se je boj za četrto mesto znova odprl.

Nogometaši Wigana so sicer večino dela opravili že v prvem polčasu, ko so srakam zabili vse štiri zadetke. Strelske vaje je že v 13. minuti začel Victor Moses, ki je vodstvo podvojil le dve minuti kasneje. Navijači na DW stadionu so do naslednjega zadetka čakali do 36. minute, ko je zadel še Shaun Maloney. Za popoln prvi polčas je z zadetkom v 45. minuti poskrbel Franco Di Santo. Wigan je v drugem polčasu nekoliko stopil s plina, a so bili štirje zadetki iz prvega polčasa več kot dovolj velika prednost za novo veliko zmago. Haris Vučkić zaradi poškodeb ni kandidiral za nastop v ekipi Newcastla.

Manj od pričakovanja so v 46. kolu dosegli tudi nogometaši Arsenala, ki so remizirali na gostovanju pri Stoke Cityju. Zadetek visokoraslega Petra Croucha v deveti minuti je izničil kapetan topničarjev Robin van Persie šest minut kasneje in poskrbel za delitev točk. Kljub remiju varovanci Arsena Wengerja ostajajo trdno zasidrani na tretjem mestu.

Balotelli pomiloščen pred derbijem?!

Roberto Mancini je sicer pred tedni, ko je Mario Balotelli proti Arsenalu prejel nespameten rdeči karton napovedal, da bržčas v letošnji sezoni ne bo več igral in omenil tudi morebitno prodajo. Ampak prihaja trenutek sezone, ko je treba na mizo vreči vse karte. "Kljub nekaj trapastim rečem, ki jih je napravil, je naredil tudi marsikaj dobrega. Denimo zabil dva gola na Old Traffordu,“ se spomni Cityjev trener: "Z njim je mogoče vse, vse. Težko odgovorim, ali ga bom poklical v moštvo, a na voljo so vsi igralci, odločil pa se bom v nedeljo.“

Sicer pa Mancini ne goji zamer do temnopoltega napadalca, na katerega se težave kar lepijo: "To je kot v družini. Ko otrok stori kakšno neumnost, ga imaš še vedno rad. Mlad je, dela napake, ki spravljajo moštvo v težave. A še vedno sem prepričan, da je izredno nadarjen in da bo tudi na naslednji sezoni igral pri Cityju. Vse je v njegovih rokah.“

Tudi Cityjev branilec Joleon Lescott je spravljivo prepričan, da se je Balotelli na napakah marsikaj naučil: "Dobro je, da Mario spozna svoje napake. Mlad je še, vsi jih delamo. Ko sem bil njegovih let, sem jih delal tudi jaz, a niso bile tako opazne.“

Premier League, 36. kolo:

Everton : Fulham 4:0 (3:0)
Fellaini (16), Jelavić (7/11-m, 40), Cahill (60)

Stoke City : Arsenal 1:1 (1:1)
Crouch (9); Van Persie (15)

Sunderland : Bolton Wanderers 2:2 (1:1)
Bendtner (36), McClean (55); Davies (26, 70)

Swansea City : Wolverhampton Wanderers 4:4 (4:2)
Orlandi (1), Allen (4), Dyer (15), Graham (31); Fletcher (28), Jarvis (33, 69), Edwards (54)

West Bromwich Albion : Aston Villa 0:0

Wigan Athletic : Newcastle United 4:0 (4:0)
Moses (13, 15), Maloney (36), Di Santo (45)
Vučkića (Newcastle) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Norwich City : Liverpool 0:3 (0:2)
Suárez (24, 28, 82)

Chelsea : Queens Park Rangers 6:1 (4:0)
Sturridge (1), Terry (13), Torres (19, 25, 64), Malouda (80); Cissé (84)

Tottenham Hotspur : Blackburn Rovers 2:0 (1:0)
Van der Vaart (22), Walker (75)

Manchester City : Manchester United 1:0 (1:0)
Kompany (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.