Šport > Nogomet
13 ogledov

Manchester United spet na plus pet

manchester united valencia ashley young EPA
Čeprav je ob polčasu kazalo drugače, je Manchester United na gostovanju ukanil Blackburn z 2:0 po golih Antonia Valencie in Ashleyja Younga v razmiku petih minut. Newcastle United in Haris Vučkić sta si z zmago pri Liverpoolu že praktično zagotovila Evropo (2:0).

Newcastle United si je s tretjo zaporedno ligaško zmago že praktično zagotovil evropski nogomet v naslednji sezoni, medtem ko je Liverpool doživel novo bolečo epizodo, ki jih pred zaključkom sezone pušča na šele osmem mestu na lestvici, enajst točk za srakami Harisa Vučkića in eno celo za mestnimi sosedi Evertonom. Slovenski reprezentant je lahko s klopi spremljal svoje črno-bele soigralce, ki so z dvojčkom Papissa Dembe Cisséja pokvarili povratek izžvižganega izgubljenega sina Andyja Carrolla.

Gostujoči trener Kenny Dalglish je najdražjega angleškega napadalca v zgodovini v igro poslal od prve minute, tudi domači strateg Alan Pardew pa je začel z napadalno postavitvijo, saj sta poleg Cisséja začela tudi njegov rojak Demba Ba in Hatem Ben Arfa. Liverpool je bil do vodilnega gola nevarnejši tekmec, nato pa je v 19. minuti Ben Arfa z idealno podajo v sredino našel svojega senegalskega soigralca, Cissé pa je s pomočjo okvirja vrat premagal Pepeja Reino.

Reina izključen, v gol moral Enrique

Carroll, ki mu je celoten stadion žvižgal od prvega stika z žogo, je le nekaj minut prej zapravil neverjetno priložnost, ko je že preigral vratarja Tima Krula, nato pa namesto strela raje simuliral in na koncu na navdušenje domačega občinstva dobil le rumeni karton. Srake so prek Mika Williamsona v nadaljevanju stresle tudi okvir gola, jalov Liverpoolov pritisk pa je z drugim fantastičnim golom 30 minut pred koncem dokončno strl Cissé. Po novem bliskovitem prodoru Ben Arfe je žoga prišla do Senegalca, ki je po vsej verjetnosti zabil iz prepovedanega položaja.

Grozno popoldne se je za Redse še poslabšalo slabih deset minut pred koncem. Najprej je Carroll osramočen in ob sarkastičnem aplavzu zapustil zelenico in s sklonjeno glavo odšel direktno v slačilnico, nato pa si je neumnost privoščil še vratar Reina, ki se je po visoki žogi ostro odzval na čvrst start Jamesa Percha in dobil rdeč karton. Ker je Dalglish takrat že porabil vse tri menjave, je moral v gol kar branilec José Enrique, še en nekdanji nogometaš Newcastla, ki se je od črno-belih poslovil z besedami: "Če bodo prodajali vse najboljše igralce, potem ne bodo med prvimi šestimi." Gledalci so ga na to hitro spomnili: "José Enrique - smo med prvih šest," so peli na St. James' Parku.

City se je spogledoval s porazom

Manchester United lahko v primeru ponedeljkove zmage prednost na vrhu lestvice poviša že na pet točk, potem ko je Manchester City pred svojimi gledalci le remiziral s Sunderlandom (3:3). Kasnejši razplet obračuna je v 31. minuti napovedal Sebastian Larrson, ki je "črne mačke" presenetljivo popeljal v vodstvo. Pred koncem prvega polčasa so gostitelji s strelom iz enajstmetrovke, ki jo je izkoristil Mario Balotelli, uspeli izenačiti.

Balotelli Kolarov | Avtor: EPA EPA
A le dobri dve minuti kasneje in še pred odhodom na odmor, so gostje znova vodili. Natančen je bil Nicklas Bendtner. Da bi bilo vse skupaj še slabše, je že v 55. minuti Larsson s svojim drugim zadetkom na srečanju podvojil prednost gostov. Vse skupaj je kazalo na to, da bo Manchester City po 15 zaporednih prvenstvenih domačih zmagah moral prvič priznati premoč. Balotelli in Aleksander Kolarov sta se celo zapletla v spor, razgreteža sta ločila šele soigralca Nigel do Jong in Vincent Kompany. Vse skupaj pa je očitno le dodatno spodbudilo domače moštvo. Sinje modri so se namreč uspeli vrniti iz izgubljenega položaja in v razmaku dveh minut izid izenačiti. Zanimivo, da sta zadela ravno Balotelli in Kolarov ter tako poskrbela za vsaj točko Cityja.

Arsenal se je opekel pri QPR

Še slabše od Cityja jo je tokrat odnesel Arsenal. Topničarji so morali po sedmih zaporednih zmaga priznati premoč Queens Park Rangers, ki se bori za obstanek. Srečanje je v drugem polčasu odločil Samba Diakite.

Ivanović junak Chelseja

Londonski modri so gostovali pri Aston Villi, kjer so bili z mislimi predvsem pri hudo bolnemu kapetanu Stiljanu Petrovu. Chelsea je še v 76. minuti vodil z 2:0 in vsaj na prvi pogled že slavil zmago, toda gostje so v treh minutah uspeli izenačiti in vse skupaj postaviti na glavo. Na srečo Londončanov pa je bil tokrat zelo razpoložen branilec Branilsav Ivanović, ki je v 83. minuti zabil še svoj drugi zadetek po podaji iz kota. Zmago je v sodnikovem podaljšku s prvim zadetkom po 1.035 minutah v Premier league potrdil Fernando Torres.

Angleška liga, 31. kolo:

Aston Villa : Chelsea 2:4 (0:1)
Collins (77), Lichaj (80); Sturridge (9), Ivanović (51, 83), Torres (90)

Everton : West Bromwich Albion 2:0 (1:0)
McAuley (18/ag), Anichebe (68)

Fulham : Norwich City 2:1 (2:0)
Dempsey (2), Duff (13); Wilbraham (77)

Manchester City : Sunderland 3:3 (1:2)
Balotelli (43/11-m, 85), Kolarov (83); Larsson (31, 55), Bendtner (45)

Queens Park Rangers : Arsenal 2:1 (1:1)
Taarabt (22), Diakite (66); Walcott (37)

Wigan Athletic : Stoke City 2:0 (0:0)
Alcaraz (54), Moses (90)

Wolverhampton Wanderers : Bolton Wanderers 2:3 (0:0)
Kightly (53), Jarvis (88); Petrov (63/11-m), Alonso (80), Davies (84)

Newcastle United : Liverpool 2:0 (1:0)
Cissé (19, 59)
RK: Reina (83/Liverpool)
Vučkić (Newcastle) je bil na klopi.

Tottenham Hotspur : Swansea City 3:1 (1:0)
Van der Vaart (19), Adebayor (73, 86); Sigurdsson (59)

Blackburn Rovers : Manchester United 0:2 (0:0)
Valencia (81), Young (86)

Komentarjev 1
  • bojovi 18:38 31.marec 2012.

    Opsala zdej pa bo treba zmagat v Blackburnu in s tem povečati prednost na 5+. GGMU!