Šport > Nogomet
18 ogledov

Arsenal prestrelil City, United pred naslovom

Mata Chelsea Wigan Athletic Premier League Anglija liga prvenstvo
1/12
EPA
Manchester United je znova splezal do osmih točk prednosti pred mestnim tekmecem Cityjem, ki je z 0:1 izgubil proti Arsenalu po zadetku Mikela Artete. In zdi se, da je bitka za naslov odločena. City razmišlja o prodaji Balotellija.

Mnogo kazalnikov je namigovalo na 0:0 na derbiju med Arsenalom in Manchester Cityjem, nato pa jo je sinje modrim zagodel Mikel Arteta in odločil srečanje. Znova je imel svoj šov Mario Balotelli, ki je v sklepnih minutah zaradi povsem nepotrebnega starta nad Bacaryjem Sagnajem prejel drugi rumeni karton. Trener Roberto Mancini pa ga je moral celo priganjati z igrišča. City šest tekem pred koncem zaostaja osem točk za Unitedom.

"Matematično še ni konec, ampak jasno je, da bo težko,“ je o potencialni vnovični vključitvi v bitko za naslov dejal Mancini: "Znova moramo začeti zmagovati, in sicer že v sredo proti WBA-ju. Glede Balotellija: vedno ga branim, ker je dober fant. Ampak če se ne bo spremenil, tvega, da bo zapravil talent. Dve leti že delam z njim, ne morem storiti več. Upam, da razume, da se tako v prihodnje ne more več obnašati.“ Manciniju so novinarji postavili tudi vprašanje, ali City načrtuje prodajo Balotellija po koncu sezone: "Verjetno, ampak ne vem zagotovo, saj je fantastičen igralec. Na igrišču si želimo 11 nogometašev, a z njim na travniku vedno obstaja nevarnost za izključitev.“


Kontroverzna 11-metrovka za United

Manchester United je z 2:0 premagal QPR. Vse od 14. minute so imeli vragi igralca več, saj je bil tedaj izključen Shaun Derry. Odločitev sodnika Leeja Masona pa se zdi vsaj malo sporna, ker je bil Ashley Young v prepovedanem položaju, poleg tega pa je padel kar hitro. Darilo je s svojim 30. golom izrabil Wayne Rooney. Drugi zadetek pa je bil izvrstno delo večno mladega Paula Scholesa s kakšnih 20 metrov.

Chelsea v zadnjem hipu

Chelsea je proti Wigan Athleticu svoje navijače v delirij spravil v 93. minuti, ko je zadel Juan Mata. Tako se nadaljuje veliki vzpon rezultatov Londonske ekipe po prihodu trenerja Roberta Di Mattea, ki sledi nedavni uvrstitvi v polfinale Lige prvakov. Di Matteo je moral tokrat ekipo sestaviti brez Johna Terryja in Franka Lamparda, njegovi varovanci pa so do zmage prišli v enim zadnjih napadov na tekmi.

Chelsea je imel tudi nekaj sreče, saj je bil Branislav Ivanović v očitnem prepovedanem položaju pri golu za 1:0 sredi drugega polčasa, a je bilo pravici navidez zadoščeno, ko je izenačil Mohamed Diame, Wigan pa je bil na poti do nove velike točke v bitki za obstanek. A temu ni bilo tako, saj je Mata po strelu Fernanda Torresa, ki je zadel vratnico, iz neposredne bližine zabil za zmago.

wayne rooney manchester united | Avtor: Reuters Reuters

Liverpool ostaja katastrofalen v 2012

Bleda ligaška forma Liverpoola se v letu 2012 vleče iz kola v kolo, tokrat pa so morali varovanci Kennyja Dalglisha doma reševati točko proti Astonu Villi. Andy Carroll je bil po slabi tekmi proti Newcastlu Unitedu le na klopi za rezerve, Dalglish pa se je po katastrofalnem nizu rezultatov ob polčasu znašel še pod večjim pritiskom, saj je Villa vodila z golom Chrisa Herda.

Herd je po sicer boljšem začetku domačih za šokantno vodstvo zadel v enajsti minuti, ko je premagal debitanta v vratih Alexandra Donija. Nekdanji vratar Rome je pred tribuno Kop slabo posredoval po podaji s strani, Barry Bannan pa je našel Herda za vodstvo Birminghamčanov. Suárez je tik pred polčasom padel v kazenskem prostoru, a ostal brez (enkrat za spremembo) zaslužene enajstmetrovke.

Suárez je v drugem polčasu pripravil izjemno priložnost Dirku Kuytu, a Nizozemec iz neposredne bližine ni zadel gola, Liverpool pa je v nadaljevanju še nekajkrat stresel okvir gola, preden je Suárez na golovi črti končno zabil za izenačenje, potem ko ga je našel branilec Daniel Agger. Rezervist Carroll bi kasneje praktično moral zadeti za zmago, a je slabo streljal z glavo.

Tottenham z remijem razveselil zasledovalce

Na uspavanki v Sunderlandu so Tottenham in domači rdeče-beli Martina O'Neilla remizirali brez golov, Spurs pa so se s prigarano točko vsaj za en dan spet prebili na tretje mesto, pred večne rivale Arsenal, ki v nedeljo na derbiju kola gosti Manchester City. Na tekmi z malo pravimi priložnostmi so si največje pripravili varovanci Harryja Redknappa, a skladno s formo zadnjih nekaj tednov niso zmogli zabiti odločinega gola.

Spursi so dvakrat iskali tudi igro z roko v kazenskem prostoru, a sta jo Phil Bardsley in Michael Turner odnesla brez kazni, še posebej Bardsley pa je imel veliko sreče, saj je strel z glavo Emmanuela Adebayorja letel proti vratom. Za goste si je nekaj priložnosti priigral tudi Rafael van der Vaart, tudi domači pa bi lahko dobili zmagovito enajstmetrovko, ki naj bi jo prav tako z roko zakrivil Scott Parker, a je sodniška piščalka spet ostala nema.

Kakšen nakup: Cisséjev dvojček za 5. mesto!

Dva gola senegalskega napadalca Papissa Dembe Cisséja sta Newcastle United pri Swansea Cityju dvignila na izjemno peto mesto v Premier League, kjer so Haris Vučkić (ni bil v ekipi) in soigralci le še dve točki oddaljeni od londonskih sosedov Arsenala in Tottenhama, ki šest kol pred koncem držita zadnji dve mesti za igranje v naslednji sezoni Lige prvakov. Letos navdušujoči Swansea kljub porazu ostaja na zelo solidnem enajstem mestu.

Cisse Swansea City Newcastle United Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Srake so povedle že v prvem napadu, ko je odlično podajo Yohana Cabaya (s tribun naj bi ga spremljal tudi Sir Alex Ferguson) brezhibno izkoristil vroči Cissé za svoj osmi gol na zadnjih osmih tekmah. Swansea je bil sicer boljši nasprotnik, a je v drugem polčasu spet zadel Newcastle. In to kako - Cabaye je spet našel Cisséja, ki je z neverjetno prefinjenim strelom iz težkega položaja "lobal" odličnega vratarja Michela Vorma in odločil tekmo.

Cissé je skupaj Cabayom in rojakom Dembo Bajem nov v dolgem nizu premetenih nakupov trenerja Alana Pardewa, ki je po odhodu prvega strelca Andyja Carrolla k Liverpoolu pred sezono okrepil moštvo s praktično minimalnim vložkom, Cisséja pa iz Bundeslige sicer pripeljal za zajetnih 13 milijonov evrov, ki pa jih Senegalec odplačuje iz kola v kolo.

Angleška liga, 32. kolo:

Arsenal : Manchester City 1:0 (0:0)
Arteta (87)
RK: Balotelli (90, 2R)

Manchester United : Queens Park Rangers 2:0 (1:0)
Rooney (15/11-m), Scholes (68)
RK: Derry (14, QPR)

Swansea City : Newcastle United 0:2 (0:1)
Cissé (5, 69)

Sunderland : Tottenham Hotspur 0:0

Bolton Wanderers : Fulham 0:3 (0:2)
Dempsey (30, 45), Diarra (80)

Chelsea : Wigan Athletic 2:1 (0:0)
Ivanović (62), Mata (90); Diame (83)

Liverpool : Aston Villa 1:1 (0:1)
Suárez (82); Herd (10)

Norwich City : Everton 2:2 (1:1)
Howson (39), Holt (77); Jelavić (22, 61)

West Bromwich Albion : Blackburn Rovers 3:0 (1:0)
Olsson (7/a.g.), Fortuné (69), Ridgewell (85)
RK: Modeste (89/Blackburn)

Stoke City : Wolverhampton Wanderers 2:1 (0:1)
Huth (37), Crouch (61); Kightly (26)

Komentarjev 2
  • bojovi 10:17 09.april 2012.

    Čeprav sem Man. United fan, sodnik je včeraj pokvaril celotno tekmo ko je MUFC pomagal do prvega gola. Raje bi videl da so zmagali z 1:0 in brez sodniške pomoči :( . ampak dobro je Arsenal naredil da je premagal ...prikaži več Shity. Hvala Wengerju, hvala Arsenalu in hvala Arteti. Naslov pa bomo proslavljali v sredo če MUFC premaga Shity. GGMU!

  • Barbatus 21:31 08.april 2012.

    Hallo, novinar Liverpool pač ne igra več, ker za Ligo prvakov ne more že dolgo časa biti konkurenčen, kar se pa Evrope zadva je že tam, saj je zmagal v angleškem pokalu.Vsled tega tudi sedaj igrajo več variant in ...prikaži več preizkušajo zadeve za naprej!Ne pišite nekaj kar ni res. Adijo