Vratar angleškega premierligaša zbolel za rakom testisov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi 20-letni vratar je bil prisiljen prekiniti športno kariero, a verjame, da se bo vrnil še močnejši.
Oglej si celoten članek

Član angleške Premier lige Norwich City je v ponedeljek potrdil, da so njihovemu vratarju Danielu Bardenu, ki trenutno brani na škotskem za Livingston, diagnosticirali rak testisov ter da so po začetni diagnozi že začeli s programom zdravljenja.

Mladi Valižan ima vsega 20 let in je svojo mladinsko kariero preživel pri londonskem velikanu Arsenalu, preden ga je v svoje vrste zvabil Norwich, kjer je tudi vpisal že štiri nastope za člansko moštvo.

V sezoni 2019/20 je blestel na posoji pri Bury Townu, preden se je vrnil v Norwich, kjer je podpisal novo pogodbo ter dočakal svojo priložnost v lanski sezoni, ko je bil klub še član drugoligaškega tekmovanja Championship. Branil je tudi v obeh pokalih (FA pokal in Ligaški pokal).

Foto: Profimedia Daniel Barden

Redni član valižanskih mlajših reprezentančni selekcij se je nato pred začetkom letošnje sezone preselil na posojo k škotskemu premierligašu Livingstonu, kjer pa so mu že po prvi tekmi odkrili zahrbtno bolezen, zaradi katere je bil prisiljen prekiniti kariero.

"Začetna diagnoza me je naravnost šokirala. Dobro je to, da smo zelo zgodaj odkrili bolezen, vsi sledeči koraki so bili tako zelo pozitivni. Sem optimist, verjamem, da bom na koncu zmagal ter se vrnil k temu, kar imam najraje. Hvala vsem, ki mi stojite ob strani," se je ob razkritju novice oglasil Barden.

Foto: Profimedia Daniel Barden

"Dan je del naše družine in ve, da mu bomo stali ob strani na vsakem koraku. Hvala vsem, ki skrbijo za njega in zahvaljujemo se Livingstonu, kjer so odkrili njegove simptome ter nas opozorili. Komaj čakamo, da mu ponovno zaželimo dobrodošlico doma, ko premaga bolezen," pa so se oglasili iz njegovega matičnega kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.