Vratar Ceni zabil svoj stoti gol

Foto: Žurnal24 1. Rogerio Ceni je rekorder s 100 zadetki, od tega jih je dal kar 56 iz prostih Foto: Žurnal24 2. Jose Luis Chilavert, legenda paragvajske reprezentance, je dal 62 golov, od t Foto: Žurnal24 3. Dimitar Ivankov (skrajno desni) je Bolgar in ima za zdaj v svoji staistiki 42 Foto: Žurnal24 4. Jorge Campos, ki je igral za številne mehiške in ameriške klube ter bil dolga Foto: Žurnal24 5. Rene Higuaita je naslednji od južnoameriških vratarjev-strelcev. Tudi on ima Foto: Žurnal24 7. Med bolj znanimi še izpostavimo Nemca Jansa-Jörga Butta, ki je tri od svojih

Your browser doesn’t support HTML5 video

Nekoč je za najboljšega strelca med vratarji veljal legendarni paragvajski nogometaš José Luis Chilavert, a ta že nekaj let ni več najuspešnejši. Minulo noč je vratar São Paula Rogerio Ceni zabil svoj že stoti gol.
Oglej si celoten članek

Brazilski vratar Rogerio Ceni je na tekmi domačega prvenstva med moštvoma São Paulo in Corinthians dosegel svoj stoti gol v karieri, njegov São Paulo pa je slavil z 2:1. Osemintridesetletni Ceni je doslej zabil 56 zadetkov iz prostih strelov, 44 pa iz 11-metrovk. "To je čudovito. Kot vratar nikoli ne razmišljate, ali bo vaš zadetek odločil tekmo, tokrat pa se je zgodilo ravno to. Gol mi ne pomeni veliko, zato pa je toliko pomembnejši za privržence São Paula," je po tekmi dejal Ceni, ki je svoj stoti zadetek dosegel v 54. minuti, ko je žoga po njegovem prostem strelu končala v zgornjem desnem kotu tekmečevih vrat.

Kaže omeniti, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) Ceniju priznala le 98 zadetkov, še dva je dosegel na ekshibicijskih tekmah kombiniranih zasedb Santosa in Flamenga leta 1998 proti ruskemu moštvu Uralan Elista.

Ceni je odigral tudi 17 tekem za brazilsko izbrano vrsto, bil pa je tudi tretji vratar reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002. Na prvem svetovnem prvenstvu na azijskih tleh je zmagala Brazilija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.