Včeraj je postal državni prvak, danes v kritičnem stanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vratar francoskega prvaka Paris Saint-Germaina je bil s helikopterjem urgentno prepeljan v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Le dan po tem, ko si je PSG predčasno zagotovil že 11. naslov državnega prvaka, se je pri padcu s konja v španski Huelvi na jugozahodu države hudo poškodoval drugi vratar pariškega velikana Sergio Rico, poroča francoska agencija AFP.

Po doslej znanih informacijah je 29-letni čuvaj mreže, ki so ga s helikopterjem urgentno prepeljali v bolnišnico, utrpel možganske poškodbe.

Njegovo stanje je zelo resno.

Kot še poroča agencija AFP, je bil 29-letnik na klopi v soboto, ko je PSG po remiju (1:1) pri Strasbourgu osvojil naslov francoskega prvaka. Po tekmi se je vrnil v Španijo, kjer se mu je pripetila nesreča.

"Je v resnem stanju," je za AFP potrdil tiskovni predstavnik PSG.

"Veliko moči in hitro okrevanje," pa so na Twitterju zapisali pri Sevilli, za katero je Rico igral v preteklosti.

Foto: Epa Sergio Rico

PSG je v soboto v 36. krogu Ligue 1 remiziral na gostovanju pri Strasbourgu (1:1) in ima krog pred koncem neulovljive štiri točke prednosti pred Lensom. Leo Messi je na najbrž svoji zadnji prvenstveni tekmi francoske lige Parižane v 59. minuti popeljal v vodstvo, domači so izenačili dvajset minut pozneje.

Lens prvega mesta več ne more doseči, je pa potrdil drugo in s tem tudi neposredno uvrstitev v ligo prvakov. S 3:0 je premagal Ajaccio. S tem je tretjeuvrščenemu Marseillu, ki bo moral v kvalifikacije lige prvakov, ušel za osem točk. Marseille je namreč doma z 1:2 izgubil proti Brestu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.