Vratarjev obraz se je nenadoma zmračil

Foto: Profimedia pep guardiola claudio bravo
Reakcija čilskega vratarja Claudia Brava nazorno priča o skrhanem odnosu s trenerjem Pepom Guardiolo.
Oglej si celoten članek

Manchester City je v četrtfinalu angleškega ligaškega pokala po streljanju 11-metrovk izločil Leicester City. Trener Pep Guardiola se je divje veselil uvrstitve v polfinale in pri tem objemal enega najzaslužnejših nogometašev za uvrstitev med najboljše štiri - Claudia Brava.

Čilski vratar, čigar vloga je v letošnji sezoni zreducirana na pokalne tekme, potem ko je mesto prvega čuvaja mreče v ekipi prevzel Ederson, ni bil razpoložen za proslavljanje s španskim strategom.

Bravo je bil po zadnjem sodniškem pisku prešerno, po stiku s trenerjem pa se je njegov obraz zmračil. Neimenovan vir je za Goal povedal, da so odnosi med Guardiolo in Bravom slabi, kasneje pa je dejstvo, da v slačilnici vlada nezadovoljstvo, potrdil tudi vratar.

Foto: Profimedia pep guardiola claudio bravo

"No, je, kar je," povedal Bravo, očitno vdan v usodo pod taktirno palico enega najboljših trenerjev na svetu. "Hvaležen je za 11-metrovke, ki so bile moj trenutek, da pomagam ekipi. Razen tega nimam kaj dodati," je bil redkobeseden vratar Cityja.

Vodilna ekipa angleškega prvenstva je po izvajanju najstrožjih kazni slavila že v osmini finala, kjer je premagala Wolverhampton Wanderers.

Kljub pomanjkanju minutaže pa Bravo ne razmišlja o odhodu, pri čemer ima glavno vlogo družina. "Življenje ni samo nogomet. Misliti moram na družino, ki živi v Manchestru. Veseli smo, da se otroci učijo jezika," je povedal 34-letnik in dodal: "Ne glede na to, ali igram ali ne. Ostati moram potrpežljiv in nadaljevati z delom. Kot sem rekel, v življenju je marsikaj pomembnejše od nogometa."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.