"Vredno čakanja vsak je*eni trenutek zadnjih 2540 dni!"

Foto: Epa filip zubčić
Zgodovinski dan za hrvaško alpsko smučanje.
Oglej si celoten članek

Filip Zublić, presenetljivi zmagovalec veleslaloma v Naebi, na daljnem vzhodu ni dosegel samo svoje prve zmage v svetovnem pokalu, temveč je poskrbel za prvo hrvaško zmago v tej disciplini.

Hoja po robu Kranjcu se je oddahnilo: "Ni popolno, slabo pa tudi ne."

Zubčiću je uspelo nekaj, s čimer se ne more pohvaliti niti nekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal Ivica Kostelić, ki je v karieri zbral 26 zmag - 15 slalomov, devet kombinacij, paralelni slalom in superveleslalom.

Hrvaška je na moško zmago čakala kar sedem let, nazadnje je slavil Kostelić leta 2013 na slalomu v Kranjski Gori.

Boj za globus Skromni Kranjec omejil škodo, senzacija Hrvata

"Čakali smo dolgih sedem let. Končno je tukaj. Filip Zubčić je Hrvaško vrnil na vrh. Že v Garmisch-Partenkirchnu sem čutil njegovo samozavest, prepričan sem bil, da je zmaga samo vprašanje časa," je povedal Kostelić, kasneje pa na družbenih omrežjih dodal: "2540 dni. Vsak je*eni trenutek je bilo vredno čakati na ta občutek."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.