Šport > Zimski športi
242 ogledov

Kranjcu se je oddahnilo: "Ni popolno, slabo pa tudi ne."

žan kranjec Epa
Žan Kranjec je z devetim mestom v deželi vzhajajočega sonca dosegel najslabšo veleslalomsko uvrstitev v letošnji sezoni.

Čeprav se najboljšemu slovenskemu smučarju Žanu Kranjcu v Naebi ni uspelo vmešati v boj vrh, je po zaslugi petega mesta njegovega najbližjega zasledovalca Henrika Kristoffersena zadržal 10 točk prednosti v točkovanju discipline.

žan kranjec Boj za globus Šport Skromni Kranjec omejil škodo, senzacija Hrvata

"Ko sem prišel v cilj druge vožnje, občutki niso bili dobri. Ampak na koncu se je izšlo za uvrstitev med najboljših deset. Ni ravno popolno, slabo pa tudi ne," je nastop v toplem vremenu in na progi s slabim oprijemom komentiral Kranjec.

"Premik na Japonsko mi sicer ustreza, saj tako nekoliko razbijemo rutino in ritem, spremenimo okolje. Je pa kljub vsemu to dolgo potovanje s časovno razliko tudi naporno," je dodal slovenski smučar.

Naslednje prizorišče veleslalomske tekme bo avstrijski Hinterstoder, kjer se bodo smučarji pomerili 1. marca. V nadaljevanju sezone jih čakata samo še veleslalom v Kranjski Gori (14. marec) in finalni spektakel v Cortini d'Ampezzo (19. marec).

Žan Kranjec je tri veleslalome pred koncem še vedno v dobrem položaju, da postane prvi Slovenec z veleslalomski kristalnim globusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.