Šport > Zimski športi
5737 ogledov

Kje je Mikaela Shiffrin?

mikaela shiffrin Epa
Še vedno ni jasno, kdaj naj bi se najboljša alpska smučarka na svetu vrnila na bele strmine.

Mikaela Shiffrin, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, ne bo nastopila na prihajajočih tekmah v Crans Montani, poroča Gazzetta dello Sport. Ameriška zvezdnica je nazadnje nastopila v Banskem, kjer je slavila na superveleslalomu.

Po Bolgariji se je Shiffrinova odpovedala nastopu v Sočiju, kjer so zaradi slabega vremena izvedli samo superveleslalom. Odpadli smuk bodo alpske smučarke nadomeščale ta konec tedna v Crans Montani, kjer bosta na sporedu dve tekmi v kraljevski disciplini in kombinacija.

mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa
Shiffrinova, ki je zaradi odsotnosti po nenadni smrti očeta izgubila vodstvo v seštevku slaloma in superveleslaloma, v Švici zagotovo ne bo nastopila, še vedno pa ni jasno, kdaj naj bi se vrnila na staro celino.

Američanka je trenutno v rodnem Vailu, kjer trenira pred nadaljevanjem sezone, v kateri je še vedno odlično na poti k četrtemu zaporednemu velikemu kristalnemu globusu. Čeprav je izpustila zadnjih pet tekem, ima v skupnem seštevku še vedno 113 točk prednosti pred drugouvrščeno Federico Brignone oziroma 154 točk pred tretjo Petro Vlhovo. Slednja je pretekli konec tedna v Kranjski Gori osvojila kar 180 točk in se tako vmešala v boj za skupno lovoriko.

Shiffrinova naj bi Vailu trenirala pod vodstvom Christiana Höflehnerja, znan kot vodja Atomicove tekmovalne ekipe, ki je po tekmah v Kranjski Gori povedal, da njena vrnitev v svetovni pokal še ni določena. "Ne vemo, kdaj se bo Mikaela vrnila v Evropo," je dejal. V Koloardo je sicer pripotoval tudi Mikaelin serviser Johann Strobl, kar samo potrjuje navedbe, da Američanka ne sedi križe rok.

Shiffrinova si je tekmovalni premor privoščila po smrti očeta Jeffa. Še pred tem je izpustila tekmo na prizorišču olimpijskih iger 2014.

Petinšestdesetletni Jeff se je usodno ponesrečil 2. februarja med delom doma, kasneje pa je zaradi poškodb glave umrl v bolnišnci v Denverju.

Mikaelo, ki je bila na očeta zelo navezana, je smrt globoko prizadela, zato si je privoščila krajši oddih od tekmovalnega vrveža.

Posledično je izpustila tudi obe tekmi v tehničnih diciplinah za 56. Zlato lisico, kar je znala izkoristiti Vlohva, ki ji je z zmago na slalomski tekmi odvzela rdečo majico vodilne v seštevku discipline.

petra vlhova Odkimavala Šport Zato Vlhova ni mogla slaviti zmage v Sloveniji

Američanka naj bi se, ugibajo italijanski mediji, na tekme svetovnega pokala vrnila šele v Ofterschwangu, kjer bosta 7. in 8. marca na sporedu veleslalom oziroma slalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice