Šport > Zimski športi
16088 ogledov

Zato Vlhova ni mogla slaviti zmage v Sloveniji

petra vlhova Print Screen Tako zadržano je Vlhova reagirala na zmago v Kranjski Gori.
Zmagovalka Petra Vlhova je zelo stoično pospremila razplet dramatičnega slaloma v Kranjski Gori. Še več, ko je postalo jasno, da je tekmo dobila, je celo rahlo odkimala.

Petra Vlhova je na krajskogorski strmini, kjer je bila po težavah z vremenom v Mariboru na sporedu 56. Zlata lisica, slavila peto zmago v letošnji sezoni oziroma 14. v karieri. 

Ob odsotnosti prve slalomistke zadnjih let Mikaele Shiffrin je prevzela tudi vodstvo v slalomskem seštevku, kjer ima po novem 20 točk prednosti pred Američanko.

slalom zlata lisica 2020 Foto Šport Hrovatova solidna še v slalomu, drama v zadnjih sekundah

Zmaga Vlhove, ki je v finalu napadla s četrtega mesta, potem ko si je v prvi vožnji privozila več kot devet desetink zaostanka za najhitrejšo smučarko, je imela tokrat grenak priokus, o čemer priča tudi njen prvi odziv v ciljni areni.

Reakcija pa ni bila povezana z njo samo, temveč z vodilno smučarko po prvi vožnji Anno Swenn Larsson.

swenn larrson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Švedinja je bila v finalu odlično na poti k prvi zmagi v svetovnem pokalu, nato pa je le nekaj vrat pred ciljem naredila usodno napako in končala v snegu. Če bi progo izpeljala do konca, zmaga ne bi smela biti pod vprašajem, saj je imela ob zadnjem vmesnem času kar debelo sekundo naskoka.

Z njenim odstopom je največ pridobila Vlhova, ki pa je pokazala veliko mero sočutja do 28-letne tekmice.

"Zelo sem bila vesela, da sem v sebi našla dodatno prestavo. V prvi vožnji sem smučala zares slabo. V finalu sam napadala na vso moč, imela pa sem tudi srečo," je povedala Slovakinja.

"Veliko sreče sem imela, da je Anna odstopila, saj je bila res zelo hitra. Če ne bi naredila napake, bi zlahka zmagala. Zaradi tega je ta zmaga nekoliko drugačna, a še vedno je zmaga," je dodala Vlhova, ki se je v nadaljevanju vendarle sprostila in pokazala tudi nasmešek.

vlhova | Avtor: Epa Epa

Z dramatičnim razpletom nedeljskega programa se je podaljšal triletni niz slalomskih tekem, na katerih sta slavili bodisi Shiffrinova bodisi Vlhova. Veliki tekmici sta dobili zadnjih 26 zaporednih slalomov, Shiffrinova je zbrala 19 zmag, Vlhova pa sedem.

S športno gesto so se na Vitrancu izkazali tudi slovaški navijači, ki so pripravili transparent v čast odsotni Shiffrinovi.

"Pogrešamo te, Mikaela," so sporočili ameriški zvezdnici.

Komentarjev 1
  • anton55 14:32 17.februar 2020.

    Enostavno,zmagala je ker je dvakrat prišla do cilja.Za padec Larsonove ni Vlhova nič kriva.