Šampionska vrnitev: konec še pred drugim zvoncem!

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriški boksar Deontay Wilder je ob vrnitvi v ring zabeležil ekspresno zmago.
Oglej si celoten članek

"Bronasti bombarder" Deontay Wilder se je po dveh zaporednih porazih proti Britancu Tysonu Furyju sinoči vrnil na zmagovita pota.

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije po različici WBC je v velikem jabolku premagal Finca Roberta Heleniusa, katerega je nokavtiral še pred iztekom prve runde. Zvonec je tako zadonel samo ob začetku dvoboja, medtem ko se drugič ni več oglasil.

Wilder si je po odmevni trilogiji s Furyjem, iz katere je izšel z dvema porazoma in enim neodločenim izidom, privoščil natanko eno leto odmora, sinoči pa je pred polnimi tribunami newyorške dvorane Barclays Center znova dokazal, zakaj so njegove sposobnosti nokavtiranja tako cenjene in zastrašujoče.

Foto: Epa

Šestintridesetletni Wilder je dobil že svoj 42. dvoboj v karieri, od tega se jih je kar 41 končalo s takšno ali drugačno obliko nokavta.

"To je bil dober dvoboj," je po zmagi povedal šampion. "Prisilil sem ga, da me je poskušal napasti," je dodal Wilder, ki je nasprotnika premeteno spustil blizu, preden ga je s svojo udarno desnico onemogočil v eni potezi.

"Želel sem se spet zbavati. Ko to počneš tako dolgo, postane kot služba, nekaj, kar pač počneš, a tokrat smo poskrbeli za to, da smo se zabavali. Bogato se je izplačalo," je povedal Wilder.

"Kdo je naslednji? Pripravljen sem se boriti s komerkoli. Andy Ruiz, Oleksander Usik... Nazaj sem. Težka kategorija je spet razburljiva," je pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.