Šport
7558 ogledov

Dokaz, da Fury ni lagal: to se je zgodilo po koncu dvoboja

tyson fury deontay wilder Profimedia
Nešportna poteza Deontayja Wilderja po porazu proti Tysonu Furyju.

Britanec Tyson Fury je pred tednom dni v težko pričakovanem boksarskem obračunu z nokavtom v 11. rundi premagal Američana Deontayja Wilderja in tako ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC.

S tem je 33-letni Fury še drugič zapored ugnal "bronastega bombarderja" ter trilogijo njunih obračunov sklenil z dvema zmagama in neodločenim izidom.

Tyson Fury Fury/Wilder Šport Boksarski vrhunec leta končan predčasno, oba večkrat na tleh

Britanec je takoj po koncu borbe pristopil k nasprotnemu kotu, da bi Wilderju izrekel čestitke za dvoboj, a ga je nekdanji svetovni prvak odslovil, ne da bi mu pri tem izkazal zasluženo spošotovanje.

"Čestital sem mu za borbo, on pa mi je dejal, da me ne spoštuje. Odvrnil sem, da ni problema. Bil sem presenečen. Slab poraženec. Idiot," je v prvem intervjuju po zmagi dejal samooklicani "kralji ciganov."

Tyson Fury Spektakel Šport Toliko sta zaslužila Fury in Wilder

Nekaj dni kasneje se je na spletu pojavil posnetek, ki dokazuje, da je Fury govoril resnico. Pretepeni Američan, ki je bil po porazu vidno raztresen, mu res ni hotel čestitati za zmago, s čimer se je pokazal v še nekoliko slabši luči kot po drugem obračunu, ko je neuspeh pripisal teži njegovega kostuma.

Javno podobo svojega klienta je tokrat hitel reševati Wilderjev menedžer Shelly Finkel. "Pogovarjali smo se o tem in on vsekakor spoštuje Furyja. V tistem trenutku ni bil pri sebi. Mislim, da bi mu danes dal priznanje," je dejal Finkel.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Wilder je kmalu zatem prekinil medijski molk in v obširnem zapisu na twitterju izrekel čestitke svojemu krvniku. "Največja trilogija vseh časov," mu je kratko in jedrnato odvrnil Fury.

 
Komentarjev 1
  • Adam_Jefferson 15:56 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦