Šport
7876 ogledov

Toliko sta zaslužila Fury in Wilder

Tyson Fury Epa
Oba boksarja bosta pospravila zajeten kupček denarja.

"V tem poslu sem že 57 let in moram prizati, da še nikoli nisem videl tako veličastnega obračuna v težki kategriji," je po dvoboju v Las Vegasu med Tysonom Furyjem in Deontayem Wilderjem, ki je postregel s številnimi preobrati, dejal 89-letni sloviti boksarski promotor Bob Arum. Dvoboj je bil sicer končan predčasno, ko je v 11. rundi Fury, ta se je med dvobojem tudi sam dvakrat znašel na tleh, knockoutiral Američana.

Slednji po dvoboju sicer ni želel čestitati Britancu, ki ga je zato označil za 'slabega poraženca in idiota'. A ob pogledu na bančni račun bo nekoliko lažje tudi Wilderju. Dvoboj za naslov svetovnega prvaka po verziji WBC je namreč požel veliko pozornosti, še zlasti zaradi dejstva, da sta se borca pomerila že tretjič. Prvi dvoboj leta 2018 se je končal z neodločenim rezultatom, preostala dva je dobil Fury.

Tyson Fury Fury/Wilder Šport Boksarski vrhunec leta končan predčasno, oba večkrat na tleh

Po pogodbi, ki je bila podpisana pred tretjim obračunom, bo Britanec po dvoboju prejel 30 milijonov dolarjev in 60 odstotkov zaslužka s strani PPV (pay per view, plačilo za ogled prenosa; op. p.) prihodkov. Wilder bo v žep pospravil 20 milijonov in preostalih 40 procentov za PPV.

Slednji naj bi prinesel okoli 100 milijonov dolarjev, Furyjev končni izkupiček pa bi tako narastel na 90 milijonov, Wilderjev pa 60.

Tyson Fury | Avtor: Epa Epa

Številke so bile sicer precej nižje pri prvih dveh delih triologije. S prvim obračunom je Američan zaslužil štiri milijone, doslej še neporaženi Britanec (32 zmag, en remi) pa milijon manj. Že pri drugem dvoboju so bili zaslužki znatno višji, oba sta zaslužila po 25 milijonov.

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice