Vroča rivala, vroče glave, stepla sta se tudi vratarja

Foto: twitter Cam Talbot, Mike Smith
Tekma med kanadskima kluboma je poskrbela tudi za boksarske vložke.
Oglej si celoten članek

Kluba lige NHL Edmonton Oilers in Calgary Flames prihajata iz osrednje Kanade, mesti v zvezni državi Alberta loči okoli 300 kilometrov, rivalstvo med obema franšizama pa je tako zelo veliko. To se je pokazalo tudi na zadnji medsebojni tekmi, hokejisti na ledu so si na navdušenje gledalcev planili v lase ob koncu druge tretjine, ko je sEdmonton vodil s 6:3.

Za pretep je bil sicer najbolj kriv napadalec Edmontona Sam Gagner, ki je želel plošček izbezati izpod ležečega vratarja Cama Talbota. Pri tem ga je seveda udaril s palico, domači hokejisti pa so po hokejski navadi 'zaščitili' svojega vratarja. Talbot je sicer že sodeloval v prvi izmenjavi udarcev, nato pa je po sedmih letih prišlo tudi do pretepa vratarjev.

Vratar Edmontona Mike Smith je pridrsal do polovice ledene ploskve, nato pa se mu je pridružil še Talbot in začele so peti pesti.

Tekma se je sicer končala z visoko zmago Edmontona z 8:3, s kar štirimi asistencami se je izkazal prvi strelec lige Leon Draisatl. Nemec je v tej sezoni na 52 tekmah zbral 29 zadetkov in 54 podaj za 83 točk. Drugi na lestvici strelcev je njegov moštveni kolega Connor McDavid s štirimi točkami manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.