Šport
1105 ogledov

Vroča rivala, vroče glave, stepla sta se tudi vratarja

Cam Talbot, Mike Smith twitter
Tekma med kanadskima kluboma je poskrbela tudi za boksarske vložke.

Kluba lige NHL Edmonton Oilers in Calgary Flames prihajata iz osrednje Kanade, mesti v zvezni državi Alberta loči okoli 300 kilometrov, rivalstvo med obema franšizama pa je tako zelo veliko. To se je pokazalo tudi na zadnji medsebojni tekmi, hokejisti na ledu so si na navdušenje gledalcev planili v lase ob koncu druge tretjine, ko je sEdmonton vodil s 6:3.

Za pretep je bil sicer najbolj kriv napadalec Edmontona Sam Gagner, ki je želel plošček izbezati izpod ležečega vratarja Cama Talbota. Pri tem ga je seveda udaril s palico, domači hokejisti pa so po hokejski navadi 'zaščitili' svojega vratarja. Talbot je sicer že sodeloval v prvi izmenjavi udarcev, nato pa je po sedmih letih prišlo tudi do pretepa vratarjev.

Vratar Edmontona Mike Smith je pridrsal do polovice ledene ploskve, nato pa se mu je pridružil še Talbot in začele so peti pesti.

Tekma se je sicer končala z visoko zmago Edmontona z 8:3, s kar štirimi asistencami se je izkazal prvi strelec lige Leon Draisatl. Nemec je v tej sezoni na 52 tekmah zbral 29 zadetkov in 54 podaj za 83 točk. Drugi na lestvici strelcev je njegov moštveni kolega Connor McDavid s štirimi točkami manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.